ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έπιασαν δουλειά τα νέα αποκτήματα της Ε.Φ – Πρώτη βολή της 2ης Μοίρας αυτοκινούμενων πυροβόλων ΝORA – VIDEO
Defence Redefined
Published on 11/02/2021 at 12:41

Στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο Marko Blagojevic, πραγματοποιήθηκε η πρώτη βολή της 2ης μοίρας αυτοκινούμενων πυροβόλων Nora B52KE Alexander The Great System (TGS) στο πεδίο βολής Κιτίου.

Η προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυετούς πλάνου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς. Με την ένταξη και της 2ης Μοίρας Nora Alexander TGS, αναβαθμίζονται σημαντικά οι δυνατότητες του πυροβολικού. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Άφιξη της 2ης μοίρας των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155mm NORA B52 Φωτογραφίες & VIDEO

Το οπλικό σύστημα Nora Alexander TGS είναι σερβικής κατασκευής και προέλευσης και αποτελείται από αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ. τύπου Nora-B52KE, θωρακισμένα οχήματα τύπου Milosh, συστήματα παρατήρησης και φορτηγά αναχορηγίας πυρομαχικών Kamaz τα οποία παραλήφθηκαν με την 2η πυροβολαρχία Nora.

Όχημα αναχορηγίας πυρομαχικών Kamaz. Δημοσίευση φωτογραφίας από Λάζαρο Μαύρο

Μετά το πέρας της βολής ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης συνεχάρη θερμά το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για την άρτια εκπαίδευση, σημειώνοντας παράλληλα ότι συνεχίζεται η προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης της Ε.Φ στη βάση των σύγχρονων αναγκών που προκύπτουν.

Δείτε το βίντεο: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This