Άγιος Γεώργιος – Τιμάται ο προστάτης του Στρατού Ξηράς
Defence Redefined
Published on 25/04/2022 at 14:53

Τιμάται σήμερα η μνήμη του Αγίου Γεωργίου ο οποίος καθιερώθηκε ως ο προστάτης του Ελληνικού Στρατού. 

Η παράδοση του Αγίου Γεωργίου ως προστάτη του στρατού ανάγεται στα Βυζαντινά χρόνια. Στη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία έχει καθιερωθεί επίσημα ήδη από τον περασμένο αιώνα με βασιλικό διάταγμα ως ο προστάτης του Στρατού Ξηράς, πλην του πυροβολικού καθώς στο ίδιο διάταγμα ορίζεται ως προστάτιδα του Πυροβολικού η Αγία Βαρβάρα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στο προσωπικό του στρατού ξηράς που όπως έγραψε, Φυλάττουν Θερμοπύλες.

Με τη σειρά του και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει πως σήμερα τιμούμε τον Άγιο Γεώργιο, τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Προστάτη του Ελληνικού Στρατού και ευχήθηκε Χρόνια πολλά στους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Οπλίτες του Στρατού μας.

Διαβάστε επίσης: Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρευρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, που αποτελούν προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωση την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων που παραπέμπουν σε εκκαθάριση και ίσως κατάληψη εδάφους στα νότια σύνορα της χώρας…

Pin It on Pinterest

Share This