THEON International | Συνεργασία με την Lightforce για την προμήθεια των ADF με εξοπλισμό νυχτερινής όρασης
Defence Redefined
Published on 07/07/2024 at 20:14

Η Force Ordnance, ο αμυντικός βραχίονας της Lightforce Group, θα προμηθεύσει 120 προηγμένες συσκευές διοπτρικής νυχτερινής όρασης NYX στις Αμυντικές Δυνάμεις της Αυστραλίας (ADF), ως μέρος του προγράμματος Dismounted Combat Program.

Ως μέρος της σύμβασης, η Force Ordnance θα παρέχει επίσης εκπαίδευση σε εκπαιδευτές στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο και στη Σχολή Πεζικού.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια σύμβαση μεταξύ της Lightforce και της Theon Sensors το 2018 για την κατασκευή, τη συναρμολόγηση, τη δοκιμή, τη διανομή και τη δια βίου υποστήριξη των προϊόντων της Theon Sensors.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μιχάλη Κολωτό, διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης και επιχειρήσεων της Theon International, η εταιρεία είναι βαθιά αφοσιωμένη στην Αυστραλιανή Βιομηχανική Δυνατότητα (Australian Industry Capability – AIC), διασφαλίζοντας ότι η συνεργασία της με τη Lightforce όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά και υπερβαίνει τις προσδοκίες των Αυστραλιανών Αμυντικών Δυνάμεων, τώρα και στο μέλλον.

Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για την προώθηση της οικογένειας προϊόντων της Theon NYX με δίκυαλα νυχτερινής όρασης και για την παροχή στις Αυστραλιανές Αμυντικές Δυνάμεις με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας στρατιωτικών προδιαγραφών (MIL STD) που ενισχύουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες, πρόσθεσε ο κ. Κολωτός.

Διαβάστε επίσης: THEON SENSORS | Παρούσα στην EDEX 2023 με όπλο την υψηλή τεχνολογία

Ως το ελαφρύτερο δίκυαλο νυχτερινής όρασης στην κατηγορία του, που πήρε το όνομά του από τη ΝΥΞ, την Ελληνίδα θεά της νύχτας, που γέννησε τον Αιθέρα και την Ημέρα, αυτό το σύστημα διαθέτει στιβαρό και φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό που βασίζεται σε πραγματικό feedback των χρηστών.

Το NYX είναι μια διόπτρα αιχμής, MIL-SPEC, ενισχυμένης απεικόνισης διπλού σωλήνα, και με δυνατότητα τοποθέτησης επί κράνους, επικεφαλής ή επί χείρας. Αυτή προσφέρει καλύτερη αντίληψη βάθους από τα συστήματα μονού σωλήνα καθιστώντας ευκολότερη την εκτίμηση των αποστάσεων και της σχετικής κίνησης, επομένως η ικανότητα εκτέλεσης εργασιών όπως η οδήγηση βελτιώνεται σημαντικά. 

Το NYX περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο αισθητήρα υπερύθρων, μειώνοντας την ανάγκη για το μαχητή να φέρει ξεχωριστό καταδείκτη καταύγασης. Οι ενισχυτές εικόνας επιτρέπουν στους στρατιώτες να επιχειρούν σε σενάρια μάχης με χαμηλό ή και χωρίς φως πιο αποτελεσματικά.

Για στιγμιαίες αλλαγές διαμόρφωσης, ο χρήστης μπορεί να απομακρύνει κάθε μονόκυαλο ξεχωριστά. Με τα δύο μονοκύαλα γυρισμένα (flipped away / flipped up), το σύστημα ενσωματώνεται άψογα κατά μήκος του περιγράμματος του κράνους, μειώνοντας έτσι το προφίλ του συστήματος και την καταπόνηση του χρήστη, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζημίας του συστήματος.

Επιπρόσθετα, το NYX διαθέτει αυτόνομη ισχύ μπαταρίας ΑΑ και μπορεί επίσης να λειτουργήσει μέσω μιας απομακρυσμένης μπαταρίας στο πίσω μέρος του κράνους για μεγαλύτερη διάρκεια επιχειρησιακής ζωής.

Τέλος, δύναται να ενσωματώσει προαιρετικά Manual gain Control, ανακούφιση ματιών 25 χιλ για βελτιωμένη άνεση χρήστη και ένα εύρος αξεσουάρ όπως μεγεθυντικούς φακούς 3X, αντιθαμβωτικά, φίλτρα προστασίας λέιζερ και προσαρμογέα κάμερας.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 – Theon Sensors | Οι διόπτρες “ARGUS” και “PANOPTES” στην Εθνική Φρουρά και το μέλλον στα όργανα νυχτερινής όρασης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This