Rheinmetall | Προμήθεια συστήματος πλοήγησης με A.I για το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου
Defence Redefined
Published on 16/08/2022 at 19:00

Η Rheinmetall έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο σχετικά με το Project Theseus 2.2 του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, μια πρωτοβουλία για την αυτοματοποιημένη παράδοση προμηθειών σε στρατιώτες σε εμπόλεμες ζώνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα πρώτα συστήματα έχουν ήδη παραδοθεί. 

Η Rheinmetall Canada, η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Rheinmetall στον Καναδά, συνεργάζεται με την εταιρεία Polaris Government and Defense για να ενισχύσει το εξαιρετικά ελαφρύ τακτικό όχημα Polaris MRZR D4 με τη συλλογή Rheinmetall PATH Autonomy Kit (A-kit), η οποία δύναται να προσφέρει ένα σύστημα πλοήγησης, το οποίο τροφοδοτείται από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI). 

Το έργο σηματοδοτεί την πρώτη εγκατάσταση του συλλογής PATH A-kit σε ένα τακτικό όχημα τύπου MRZR D4. Το υπόψη εγχείρημα απαιτεί από τη Rheinmetall να ανταποκριθεί σε ένα νέο σύνολο τεχνικών απαιτήσεων, αποδεικνύοντας περαιτέρω την πλήρη προσαρμοστικότητα του PATH, το οποίο σημειώνουμε ότι ήδη είναι εγκατεστημένο στην οικογένεια των συστημάτων Mission Master της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics

Η σύμβαση ανατέθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2022, μετά από πρόσκληση υποβολής προσφορών. Η Rheinmetall είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος, σε συνεργασία με την Polaris Government and Defense, μία αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία εξαιρετικά ελαφρών τακτικών οχημάτων, και της Rheinmetall Provectus, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Rheinmetall, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ρομποτικής με έδρα την Οτάβα. Η Polaris Defense United Kingdom θα παρέχει υποστήριξη εντός της χώρας.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει εγκατάσταση, εκπαίδευση, ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη για τις συλλογές PATH A-kit, καθώς και υποστήριξη πλατφόρμας σε 11 οχήματα Polaris MRZR D4. 

Μόλις εξοπλιστεί με τη συλλογή A-kit, το τακτικό όχημα MRZR D4 θα είναι έτοιμο για Επανδρωμένη και Μη Επανδρωμένη χρήση, καθώς και για αυτόνομη εκτέλεση αποστολών ανεφοδιασμού σε πολύπλοκο έδαφος, αντίξοες καιρικές συνθήκες είτε μέρα είτε νύχτα.

Διαβάστε επίσης: ADEX 2021 | Νέο Μη Επανδρωμένο Όχημα από την Hyundai Rotem με Drone και Οπλισμό

Η υπόψη συλλογή μετατρέπει οχήματα με πλήρωμα σε οχήματα εδάφους προαιρετικά με πλήρωμα (optionally crewed ground vehicles – OCGV). Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με PATH δύνανται στη συνέχεια να αναπτύσσονται με ασφάλεια και αξιοπιστία, μειώνοντας την έκθεση των στρατευμάτων σε εχθρικά πυρά. 

Ουσιαστικά, το σύστημα AI επιτρέπει στη συλλογή PATH να κατευθύνει αυτόνομα το χρησιμοποιηθέν όχημα χρησιμοποιώντας τη σύντηξη αισθητήρων και τη χαρτογράφηση περιβάλλοντος, ενώ η τυποποιημένη, ανοιχτή αρχιτεκτονική του συστήματος του επιτρέπει να αναβαθμίζεται συνεχώς και να ενσωματώνει νέες καινοτομίες για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών.

Το Polaris MRZR D4, που χρησιμοποιείται ήδη από τους Βρετανούς Πεζοναύτες, είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ τακτικό όχημα χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων, με κινητήρα ντίζελ που αναπτύχθηκε για διεθνείς ειδικές επιχειρήσεις και off-road αποστολές. 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, αυτό μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 680 ​​κιλών και να ρυμουλκήσει φορτίο 680 κιλά, καθιστώντας το μια πρακτική και αξιόπιστη επιλογή για αποστολές ανεφοδιασμού.

Το υπόψη όχημα θα προμηθευτούν και οι Ειδικές Δυνάμεις σε Ελλάδα και περισσότερα για τις δυνατότητες του μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας που ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης: Οχήματα Παντοδαπούς εδάφους POLARIS 4X4 | Μια δυνητική επιλογή και για τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This