O Πόλεμος των περιττωμάτων | Η Βόρεια Κορέα “βομβάρδισε” τη Νότια με σκουπίδια και ακαθαρσίες
Defence Redefined
Published on 29/05/2024 at 11:17

Η Βόρεια Κορέα έστειλε 90 μπαλόνια με προπαγανδιστικά φυλλάδια και σκουπίδια σε δύο συνοριακές επαρχίες της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα οι αρχές να προειδοποιήσουν τους κατοίκους της να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας προειδοποίησε τους πολίτες να μην αγγίζουν τα λευκά μπαλόνια και τις πλαστικές σακούλες, που είναι προσαρτημένες σε αυτά, επειδή περιέχουν βρώμικα απόβλητα και σκουπίδια.

Τα μπαλόνια που βρέθηκαν στις επαρχίες Gyeonggi και Gangwon αναλύονται τώρα από τις αρμόδιες αρχές. Η Βόρεια και η Νότια Κορέα έχουν χρησιμοποιήσει και οι δύο μπαλόνια στις προπαγανδιστικές τους εκστρατείες μετά τον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του 1950. 

Το πρόσφατο περιστατικό σημειώνεται λίγες μέρες αφότου η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι θα ανταποδώσει για τη συχνή διασπορά φυλλαδίων και άλλων σκουπιδιών σε παραμεθόριες περιοχές από ακτιβιστές στο Νότο.

Αργά την Τρίτη, κάτοικοι που ζούσαν βόρεια της πρωτεύουσας Σεούλ και στη συνοριακή περιοχή, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τις αρχές που τους ζητούσαν να απέχουν από υπαίθριες δραστηριότητες. Τους ζητήθηκε επίσης να υποβάλουν αναφορά στην πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή αστυνομικό τμήμα εάν εντοπίσουν “άγνωστο αντικείμενο”.

 

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τσάντες δεμένες με κορδόνι σε λευκά ημιδιαφανή μπαλόνια που μεταφέρουν χαρτί υγείας, σκουρόχρωμες απροσδιόριστες ακαθαρσίες και μπαταρίες, μεταξύ άλλων περιεχομένων.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας καταδίκασε την πράξη ως σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ομάδα ακτιβιστών με έδρα τη Νότια Κορέα ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει 20 μπαλόνια που μετέφεραν φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ και USB sticks που περιείχαν κορεατική ποπ μουσική και μουσικά βίντεο πέρα ​​από τα σύνορα. 

Το κοινοβούλιο της Σεούλ ψήφισε νόμο τον Δεκέμβριο του 2020 που ποινικοποιεί την κυκλοφορία φυλλαδίων κατά της Πιονγκγιάνγκ, αλλά οι επικριτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης εκτοξεύσει αερόστατα προς τα νότια με στόχο τους ηγέτες στη Σεούλ. Σε μια τέτοια εκτόξευση το 2016, τα μπαλόνια φέρεται να μετέφεραν χαρτί υγείας, αποτσίγαρα και σκουπίδια. Η αστυνομία της Σεούλ τις περιέγραψε τότε ως επικίνδυνες βιοχημικές ουσίες.

Διαβάστε επίσης: Κορεατική Χερσόνησος | Στο “κόκκινο” η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας…

Pin It on Pinterest

Share This