LEONARDO | Το ραντάρ αεράμυνας Kronos εντάσσεται στο εκπαιδευτικό φάσμα του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα
Defence Redefined
Published on 26/07/2022 at 12:51

Το ραντάρ Kronos Grand Mobile High Power (GM HP) τη ιταλικής Leonardo επιλέχθηκε από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ως το ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας και αντιπυραυλικής άμυνας, που θα χρησιμοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) και τη νατοϊκή NAMFI (NATO Missile Fire Installation) με έδρα την Κρήτη για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δοκιμές. 

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, το υπόψη σύστημα θα εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Η ανάθεση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης “Farnborough International Airshow”. 

Η συμφωνία αφορά στην παράδοση ενός αυτοκινούμενου Kronos, του οποίου η παράδοση αναμένεται μέχρι το 2024, θα συμβάλει στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Συμμαχίας, καθώς και στη δοκιμή και επικύρωση των συστημάτων.

Το Kronos Grand Mobile High Power είναι ένα πολυλειτουργικό ραντάρ με συχνότητα εκπομπής στη ζώνη C-band, σχεδιασμένο για επιτήρηση και άμυνα τόσο σε αέρα, όσο και σε θάλασσα και πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της οικογένειας ραντάρ Kronos, ικανή να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση μέσω της ενσωμάτωσης ισχυρότερων δομοστοιχείων πομποδεκτών (Transmit-Receive Modules – TRMs). 

Διαβάστε επίσης: Leonardo | Ο σταθμός οπλισμού LIONFISH θα εξοπλίσει τις νέες ναυτικές μονάδες του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας – VIDEO

Η τεχνολογία Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (Active Electronically Scanned Array – AESA) του αισθητήρα βασίζεται στην κατασκευαστική του δομή από Αρσενίδιο γάλλιου (GaAs) και Νιτρίδιο γαλλίου (GaN), μια πατενταρισμένη τεχνολογία που ανήκει πλήρως στην Leonardo. 

Σχεδιασμένα τόσο για χερσαία όσο και για ναυτική χρήση και διαθέσιμα σε σταθερή και φορητή διαμόρφωση, όλα τα συστήματα ραντάρ Kronos διαθέτουν δυνατότητες πολλαπλών αποστολών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα απειλών. 

Μάλιστα,το ραντάρ Kronos Grand Mobile High Power έχει ήδη επιλεγεί ως ραντάρ επιτήρησης και εμπλοκής για την ιταλική έκδοση του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας SAMP/T Νέας Γενιάς της Κοινοπραξίας Eurosam (MBDA 66,6% και Thales Group 33,3%), ενώ παράλληλα το σύστημα εμφανίζει αξιοσημείωτη εξαγωγική επιτυχία με περισσότερα από 40 ραντάρ σε υπηρεσία σε διάφορες χώρες. 

Τέλος, η οικογένεια των αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα εξέλιξη με συχνότητα εκπομπής στη ζώνη L-Band, το Kronos Power Shield, ειδικά σχεδιασμένη για αντιβαλλιστικές δυνατότητες ATBM (Anti Tactical Ballistic Missile) μεγάλης εμβέλειας.

Διαβάστε επίσης: H ιταλική Leonardo γίνεται μεγαλομέτοχος της γερμανικής HENSOLDT αποκτώντας μερίδιο ύψους 25,1%

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This