ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

HERMES | Ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέων στρατιωτικών τεχνολογιών με συμμετοχή της κυπριακής Ebos Technologies LTD
Defence Redefined
Published on 15/09/2021 at 11:00

Η συμμετοχή κυπριακών επιχειρήσεων σε πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έτος 2020 αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο.

Μεταξύ αυτών είναι το πρόγραμμα HERMES: Data Exchange Platform for the Cyber Defence of Autonomous Military Systems. Το πρόγραμμα αφορά την ανάπτυξη πλατφορμών ανταλλαγής δεδομένων για άμυνα σε ψηφιακές απειλες και αυτόνομα αμυντικά συστήματα. Στο έργο συμμετέχει η κυπριακή εταιρεία Ebos Technologies LTD. 

Η Ebos Technologies LTD έχει γραφεία στην Κύπρο, την Ιρλανδία και το ΗΒ και αναλαμβάνει έργα στον τομέα της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Έχει συμμετάσχει ήδη σε 28 έργα στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, μεταξύ άλλων και έργα που αφορούν την ανάπτυξη τεχνολογιών 5G.  Συμμετείχε επίσης και σε άλλα Ευρωπαϊκά έργα για τον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, όπως το πρόγραμμα CIVILnEXt της Παγκόσμιας Στρατηγικής για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2016, με σκοπό την ανάπτυξη λύσεων για καλύτερη επικοινωνία, ανταλλαγή πληροφοριών και κοινό σχεδιασμό μεταξύ των κρατών και των θεσμών της ένωσης με έμφαση στα θέματα ασφάλειας. 

Με πληροφορίες από: Υπουργείο Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας, ebos.com.cy

Διαβάστε επίσης: AI4DEF | Ευρωπαϊκό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την άμυνα με συμμετοχή της κυπριακής EIGHT BELLS

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This