ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

H Γαλλία ζήτησε από όλους τους πολίτες της να φύγουν από το Αφγανιστάν
Defence Redefined
Published on 14/07/2021 at 08:50

H Γαλλία ζήτησε σήμερα από όλους τους πολίτες της να φύγουν από το Αφγανιστάν, επικαλούμενη “την εξέλιξη της κατάστασης ασφαλείας” και τις “βραχυπρόθεσμες προοπτικές” την ώρα που οι Ταλιμπάν, μεσούσης της επίθεσής τους, καλούσαν τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων να παραδοθούν ώστε να αποφευχθούν οι μάχες στα αστικά κέντρα.

Ειδική πτήση της γαλλικής Κυβέρνησης θα αναχωρήσει από την Καμπούλ στις 17 Ιουλίου το πρωί “για να επιτρέψει την επιστροφή στη Γαλλία του συνόλου της γαλλικής κοινότητας” και “καμιά πρόσθετη ειδική πτήση δεν θα μπορεί να ναυλωθεί”, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στο Αφγανιστάν, συστήνοντας “επίσημα σε όλους τους Γάλλους να πάρουν αυτή την ειδική πτήση ή να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα με δικά τους μέσα”. 

Η πρεσβεία ενημερώνει τους Γάλλους που σκοπεύουν “να μείνουν στο Αφγανιστάν μετά την 17η Ιουλίου, ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια της αναχώρησής τους”.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Η Καμπούλ ζητεί από τις χώρες της Ευρώπης να αναστείλουν τις απελάσεις

Σε ομιλία που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα της πρεσβείας, την παραμονή της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου, ο πρεσβευτής της Γαλλίας Νταβίντ Μαρτινόν διευκρινίζει ότι οι Αφγανοί εργαζόμενοι της πρεσβείας, αυτοί του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Αντιπροσωπείας του Αφγανιστάν, καθώς και αυτοί της γαλλικής μκο Γαλλο-αφγανική Φιλία (Afrane), αναχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες για τη Γαλλία, στο πλαίσιο του δικαιώματος ασύλου.

Ο Πρεσβευτής διευκρινίζει ότι “η ομάδα της πρεσβείας είναι στη δουλειά”, αποκλείοντας σιωπηρώς το κλείσιμο προς το παρόν της διπλωματικής αντιπροσωπείας: “Θα συνεχίσουμε το καθήκον μας, διατηρώντας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, την στήριξή μας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν”.

Οι ξένες δυνάμεις, παρούσες τα τελευταία 20 χρόνια στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου την οριστική αποχώρησή τους , που προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Οι Ταλιμπάν εκτόπισαν κατοίκους, λεηλάτησαν και πυρπόλησαν τα σπίτια τους

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” σε άσκηση με αποβατικά και άρματα στη Σμύρνη και τη Φώκαια – Φωτογραφίες

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” σε άσκηση με αποβατικά και άρματα στη Σμύρνη και τη Φώκαια – Φωτογραφίες

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με συμμετοχή αρμάτων, αποβατικών και πλωτών μέσων, μαζί με Ομάδες Αμφίβιων Αποστολών…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν…

Pin It on Pinterest

Share This