MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

FedEx | Εταιρεία Courier θέλει να βάλει αντιπυραυλικό λέιζερ στα αεροπλάνα της
Defence Redefined
Published on 17/01/2022 at 18:59

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες courier στον κόσμο, η FedEx, μπορεί σύντομα να διαθέτει αντιπυραυλικά συστήματα στα αεροπλάνα της. 

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η εταιρεία κατέθεσε επίσημο αίτημα στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration – FAA) για να της επιτραπεί να εγκαταστήσει στο νέο στόλο Airbus A321-200 αεροπλάνων της ένα αντιπυραυλικό σύστημα λέιζερ. Σκοπός, να εξουδετερώσει το σύστημα ανίχνευσης θερμότητας εισερχόμενων πυραύλων στοχεύοντάς τους με το λέιζερ.

Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη περιπτώσεις όπου πολιτικά αεροσκάφη έγιναν στόχοι φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων, χωρίς όμως να φέρνει συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών και πολλές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την απειλή για τα αεροπλάνα από βλήματα προερχόμενα από φορητούς εκτοξευτές (Man-Portable Air Defense Systems – MANPADS), εδώ και δεκαετίες. Μερικοί χρησιμοποιούν αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας για να στοχεύσουν τους κινητήρες ενός αεροσκάφους.

Η πρόσφατη ιστορία όμως περιλαμβάνει την κατάρρευση του Ουκρανικού αεροπλάνου πάνω από το Ιράν το 2020 και του Μαλαισιανού αεροπλάνου πάνω από την Ουκρανία το 2014. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, περισσότερα από 40 πολιτικά αεροπλάνα έχουν χτυπηθεί από MANPAD από τη δεκαετία του 1970.

Διαβάστε επίσης: Γιγάντιοι αρουραίοι εργάζονται σε ναρκοπέδια – VIDEO

Το 2007 και το 2008, η FedEx συμμετείχε σε μια δοκιμή της αμερικανικής κυβέρνησης για εγκατάσταση αντιπυραυλικής τεχνολογίας για πολιτικά αεροσκάφη εγκαθιστώντας το σύστημα αντιμέτρων Guardian της Northrop Grumman σε ορισμένες εμπορικές πτήσεις εμπορευμάτων, ενώ η BAE Systems είπε ότι είχε εγκαταστήσει το σύστημα JetEye σε αεροπλάνο της American Airlines.

Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να υπάρχουν ορισμένες συνθήκες, όπως δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθεί ενεργοποίηση στο έδαφος ή χρήση εναντίον άλλου αεροσκάφους ή ανθρώπων. 

Η FAA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτείνει όρους που θα επιτρέψουν στην FedEx να εγκαταστήσει πυραυλική άμυνα βασισμένη σε λέιζερ σε αεροπλάνα A321-200 της Airbus.

Να σημειωθεί πως η χρήση αντιπυραυλικών συστημάτων στην πολιτική αεροπορία δεν είναι κάτι νέο, αφού η Ισραηλινή El Al χρησιμοποιεί τέτοια συστήματα από το 2004.

Διαβάστε επίσης: Supercar Blondie | Υποβρύχιο μοντέλο πυροβολεί “ρεαλιστικές” τορπίλες σε πλοίο

 

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Σκάφη με περίπου 590 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα – Επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια

Σκάφη με περίπου 590 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα – Επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια

Στα τουρκικά παράλια επέστρεψαν το μεσημέρι τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι τέσσερις λέμβοι, όπου επέβαιναν συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 590 πρόσφυγες/μετανάστες και τα οποία επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα…

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρευρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, που αποτελούν προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωση την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων που παραπέμπουν σε εκκαθάριση και ίσως κατάληψη εδάφους στα νότια σύνορα της χώρας…

Pin It on Pinterest

Share This