EUROSATORY 2024 | Οι κυπριακές συμμετοχές στην μεγάλη Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας στο Παρίσι
Defence Redefined
Published on 15/06/2024 at 15:25

Έχει αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας EUROSATORY 2024, η οποία θα διεξαχθεί στο Παρίσι μεταξύ 17-21 Ιουνίου, 2024. 

Η Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία θα δώσει δυναμικό παρόν με Εθνικό Κυπριακό Περίπτερο για πρώτη φορά, καθώς αναμένεται να κάνει “απόβαση” στο Παρίσι έχοντας αρωγό το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάπτυξη του εγχώριου αμυντικού οικοσυστήματος με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, πάντα υπό την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ). 

Ειδικότερα, στην Έκθεση θα παρίστανται οι εταιρείες CY.R.I.C CYPRUS RESEARCH AND INNOVATION CENTER LTD, EBOS TECHNOLOGIES, Encorp, SignalGeneriX, Swarmly, CELLOCK, ADDITESS.

Το προφίλ των συμμετεχουσών εταιρειών είναι (με αλφαβητική σειρά):

Η ADDITESS – Advanced Integrated Technology Solutions & Services LTD – είναι μια επιστημονική, συμβουλευτική και ερευνητική Κυπριακή Μικρομεσαία Επιχείρηση με έδρα τη Λευκωσία, η οποία ιδρύθηκε το 2011. Το χαρτοφυλάκιο της καλύπτει θέματα σχετικά με τις πολιτικές ασφαλείας, την ασφάλεια των μεταφορών, τη διαχείριση των συνόρων, την προστασία των κρίσιμων υποδομών, τις συνέπειες σε κρίσεις, καταστάσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, λύσεις μοντελοποίησης τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμό παρακολούθησης και την ανάπτυξη της τελευταίας τεχνολογίας λύσεων εφαρμοσμένης ασφάλειας στους παραπάνω τομείς.

Η ADDITESS συμμετάσχει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια σε αριθμό ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων όπως τα προγράμματα European Defence Industrial Development Programme (EDIDP) και European Defence Fund (EDF).

Διαβάστε επίσης: ADDITESS | Συμμετοχή με προηγμένες λύσεις λογισμικού στη DEFEA 2023 και τα νέα προγράμματα του EDF 

Η Cellock ιδρύθηκε το 2003 και δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης προσαρμοσμένου λογισμικού, της Ανάλυσης Δεδομένων & Τεχνητής Νοημοσύνης, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Επιχειρηματικής Ευφυΐας και ανάπτυξης έξυπνων προϊόντων. 

Η Cellock θα επιδείξει στην έκθεση EUROSATORY τα προϊόντα ZEUS, A.I payload και Monterey. 

Διαβάστε επίσης: CELLOCK | Παρουσίαση του ZEUS Portable C2 στην έκθεση DEFEA 2023 – Φωτογραφίες

Η CyRIC (Cyprus Research and Innovation Center) δραστηριοποιείται στις Υπηρεσίες Έρευνας και Καινοτομίας στους τομείς του σχεδιασμού και της μηχανικής, στην ανάπτυξη πρωτοτύπων, των ηλεκτρονικών και των επικοινωνιών καθώς και λύσεις για εξειδικευμένο λογισμικό. Επιπλέον σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρονται, μια σειρά εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για νεοσύστατες επιχειρήσεις και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs).

Η CyRIC συμμετάσχει επίσης σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το LOTUS ενώ πρόσφατα αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα εγχωρια κατασκευασμένο περιφερόμενο πυρομαχικό με την ονομασία Spear-22.

Διαβάστε επίσης: EDEX 2023 | Το 1o κυπριακό περιφερόμενο πυρομαχικό Spear-22 – Φωτογραφίες

Η eBOS είναι μια καινοτόμος εταιρεία λογισμικού που παρέχει λύσεις τελευταίας τεχνολογίας RegTech και Fintech, που αυτοματοποιούν τη διαχείριση κινδύνου και συμμόρφωσης για οργανισμούς σε παγκόσμια βάση. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προσαρμόσιμων ρυθμιστικών τεχνολογικών εφαρμογών βασισμένων στο διαδίκτυο που υποστηρίζονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. 

Η eBOS αποτελεί και την πρώτη Κυπριακή εταιρεία η οποία είχε τον ρόλο του συντονιστή έργου και συγκεκριμένα του προγράμματος Hermes το οποίο χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του EDIDP. Το υπόψη έργο θα παρουσιαστεί μάλιστα στις 18 Ιουνίου 2024 στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Ημερίδα συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού έργου HERMES και του Κυπριακού Αμυντικού Οικοσυστήματος

Η εταιρεία Encorp Engineering Corporation, παρέχει υπηρεσίες κατασκευής και συντήρησης οχημάτων, αλλά και εγκαταστάσεων. Η Encorp ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή μιας μεγάλης γκάμα ειδικοποιημένων οχημάτων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων για την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και λοιπών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ. 

Στην πρόσφατη έκθεση DEFEA 2023 η Encorp υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την ελληνική MILTECH, ενώ σημειώνεται ότι είναι η 2η φορά που η υπόψη εταιρεία θα παραστεί στην  EUROSATORY. 

Διαβάστε επίσης: MILTECH – ENCORP | Μία σύμπραξη προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Ελλάδας και Κύπρου

Η SignalGeneriX δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων βασιζόμενη στην εξειδίκευση της σε τεχνολογίες ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων και επικοινωνιών, με ένα σημαντικό μέρος των εργασιών της να επικεντρώνεται σε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται για την Άμυνα και Ασφάλεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει συμμετάσχει επιτυχώς και στους 3 κύκλους προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF21, EDF22 και EDF23), ενώ θα προσέλθει στην έκθεση με το καινοτόμο προϊόν RF HUNTER®, τον “Κυνηγό” Συχνοτήτων καθώς και τον προηγμένο υπολογιστή αποστολής για Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογίες A.I. Ο υπόψη υπολογιστής αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για το Τακτικό Μη Επανδρωμένο Αερόχημα Χαμηλής Παρατηρησιμότητας με την ονομασία LOTUS. 

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | Η έκδοση drone του κυνηγού RF Hunter παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την κυπριακή SignalGeneriX

Η εταιρεία Swarmly με έδρα τη Λεμεσό προσφέρει λύσεις στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAS) για τους τομείς της Ναυτιλίας, Άμυνας και Ασφάλειας. 

Στις εγκαταστάσεις παραγωγής σύμφωνα με την εταιρεία συμπεριλαμβάνεται και μια από τις μεγαλύτερες μηχανές CNC 5 αξόνων στον κόσμο. Η εταιρεία έγινε ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία 2 χρόνια με την προμήθεια αριθμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Ουκρανία. 

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | Παρουσία της κυπριακής Swarmly με combat proven UAVs και οπλισμένο USV

Στην έκθεση θα συμμετάσχει επίσης η DBDC International Defence Publications με έδρα την Κύπρο και εικοσαετή εμπειρία στον τομέα των εκδόσεων για αμυντικά ζητήματα και φυσικά το DEFENCE ReDEFiNED ως Media Partner.

Πέραν των κυπριακών συμμετοχών αξίζει να αναφερθεί ότι στην EUROSATORY 2022 θα συμμετέχουν και 20 ελληνικές εταιρείες.

Το Κυπριακό Περίπτερο, προϊόν συνεργασίας των εταιρειών CD Multimedia Services και Sphayra, θα βρίσκεται στη θέση HALL 5B-C334.

Μείνετε συντονισμένοι με την DEFENCE ReDEFiNED για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην Έκθεση EUROSATORY 2024 και όλες τις ειδήσεις για Άμυνα, Ασφάλεια και Διεθνείς Σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2024 | Έντονη παρουσία από Κύπρο και Ελλάδα στην μεγαλύτερη Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας στην Ευρώπη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This