Eurosatory 2022 | Η IWI παρουσιάζει την προστατευτική στολή νέας γενιάς “GAL VPS” για Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 04/06/2022 at 15:00

Η εταιρεία IWI – Israel Weapon Industries – μέλος του Ομίλου SK (που μεταξύ άλλων μαζί την Plasan είναι ιδιοκτήτες της ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε) παρουσιάζει την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Πολυμορφική Προστατευτική Στολή “GAL VPS” (Versatile Protective Suit – VPS) στην έκθεση Eurosatory 2022.

Η νέα στολή που θα παρουσιαστεί φέρει βελτιωμένη σχεδίαση που αποτρέπει την διάτρηση του ανθρώπινου κορμού σε βαθμό προστασίας που ανέρχεται έως και 90%.

Ο χαμηλού βάρους, φορητός προστατευτικός ρουχισμός για χρήση από αντιοχλαγωγικές ομάδες, παρέχει προστασία από τραυματισμούς κινητικών τραυμάτων όπως χτυπήματα από ξύλα ή άλλα αντικείμενα, έχοντας υποστεί αρκετές τροποποιήσεις, επιτρέποντάς αυξημένη αντοχή διατηρώντας παράλληλα το χαμηλό του βάρος. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εταιρεία το βάρος του υπόψη εξοπλισμού είναι το πιο μικρό σε αντίστοιχο εξοπλισμό της αγοράς.

Η υπόψη ολοκληρωμένη λειτουργική λύση τριών επιπέδων περιλαμβάνει γιλέκο και προστατευτικά χεριών και ποδιών, όλα με δυνατότητα βαλλιστικής αντίστασης και μείωση της επίδρασης του κινητικού τραύματος στο σώμα. 

Με βάρος 5 κιλών στο επίπεδο W3 και 5,9 κιλών στο W5, η εργονομική σχεδίαση του είναι κατάλληλη για απόλυτη προσαρμογή στο σχήμα του σώματος, δηλαδή, για μέλη των σωμάτων ασφαλείας μικρού έως μεγάλου μεγέθους (άντρες και γυναίκες). Το σύστημα δύναται να καλυφθεί επίσης με υλικό αντι-τριβής (anti-abrasion material) ή με επιβραδυντικό φωτιάς (flame retardant), ανογα με τις ανάγκες του πελάτη. 

Διαβάστε επίσης: NORDEFCO | Σύμβαση στρατιωτικού ιματισμού για τις Σκανδιναβικές χώρες με συμμετοχή της SIAMIDIS SA

Το εξαιρετικά ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο διαθέτει μοναδικές ιδιότητες προστασίας από πλήγμα βλήματος ή επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο και σε συνδυασμό με το εξαιρετικά ελαφρύ βαλλιστικό κράνος αναγάγουν το σύστημα προστασίας GAL VPS σε μια από τις πιο αρθρωτές (modular) προστατευτικές στολές που διατίθενται σήμερα. Επιπλέον, μετά από μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών πρόσκρουσης, το σύστημα πληροί τα κριτήρια του γερμανικού προτύπου VPAM KDIW 2004 Cubic/ Wurfel. 

“Αλλάζοντας τη γεωμετρία του GAL VPS, αυξήσαμε το επίπεδο προστασίας που προσφέρει, μειώνοντας την ενέργεια της πρόσκρουσης κατά 90%”, αναφέρει ο Ronen Hamudot, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων στο SK Group. “Πρόσφατα συνεργαστήκαμε με την ομάδα ειδικών επιχειρήσεων της Δυτικής Βιρτζίνια DCR κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια παραγγελία του προϊόντος από τις τακτικές ομάδες των φυλακών στις ΗΠΑ. Πρόσφατα ελήφθησαν περαιτέρω παραγγελίες από άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, μετά την εξαιρετική απόδοση του συστήματος.” 

Διαβάστε επίσης: ΜΜΑΔ | Πλάνα από την εκπαίδευση στο Τρόοδος – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This