EDGE Group – Fincantieri | Έναρξη κοινοπραξίας πολλών δισεκατομμυρίων για ναυπηγοκατασκευαστική μονάδα με έδρα τα ΗΑΕ
Defence Redefined
Published on 22/02/2024 at 11:31

Η EDGE Group και η Fincantieri έχουν συνάψει συμφωνία με στόχο τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την αξιοποίηση των παγκόσμιων ευκαιριών ναυπήγησης με εστίαση στην κατασκευή ενός ευρέος φάσματος εξελιγμένων ναυτικών πλατφορμών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η EDGE θα κατέχει μερίδιο 51% στην κοινοπραξία, η οποία έχει εμπορικό αποτύπωμα αξίας περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τη διαχείριση να παρέχεται από τη Fincantieri. Η κοινοπραξία που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι θα λάβει κύρια δικαιώματα για παραγγελίες εκτός ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας ιδιαίτερα την ελκυστικότητα των G2G διατάξεων και των πακέτων χρηματοδότησης εξαγωγικών πιστώσεων των ΗΑΕ, μαζί με μια σειρά στρατηγικών παραγγελιών από επιλεγμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Στη Ρώμη, Ιταλία, παρουσία του Matteo Perego di Cremnago, Υφυπουργού Άμυνας, του Ναυάρχου Enrico Credendino, Αρχηγού του Ιταλικού Ναυτικού, του Αντιστράτηγου Luciano Portolano, του Ιταλού Γενικού Γραμματέα Άμυνας/Εθνικών Εξοπλισμών και, για την Fincantieri, του Στρατηγού Claudio Graziano, Προέδρου, και του Dario Deste, Γενικού Διευθυντή του τμήματος Naval Vessels Division, η συμφωνία για τη δημιουργία της κοινοπραξίας επισημοποιήθηκε μέσω των υπογραφών του Hamad Al Marar, Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Διευθυντή της EDGE Group, και του Pierroberto Folgiero, Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Διευθυντή της Fincantieri.

Διαβάστε επίσης: ONEX | Επέκταση συμφωνίας με Fincantieri

Αυτή η συμφωνία παρέχει στην κοινοπραξία ισχυρή συνεργασία για την εμπορία των προϊόντων της με το Πολεμικό Ναυτικό διαφορετικών χωρών στον κόσμο, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια φιλοδοξία και τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη κοινής πνευματικής ιδιοκτησίας και μελλοντικών σχεδίων. Αυτή η στρατηγική συμφωνία ενισχύει σημαντικά την ικανότητα της EDGE να σχεδιάζει και να ναυπηγεί φρεγάτες και άλλα μεγάλα πλοία, διευρύνοντας το φάσμα των δραστηριοτήτων της και σηματοδοτώντας μια κρίσιμη πρόοδο στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου ναυτικών λύσεων της.

Η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί στις πωλήσεις, τις εμπορικές δραστηριότητες και τη μηχανική σχεδιασμού και παροχής υπηρεσιών, αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη κοινής πνευματικής ιδιοκτησίας και διατηρώντας αποκλειστικά δικαιώματα για όλα τα μελλοντικά σχέδια. Επιπλέον, η κοινοπραξία θα δημιουργήσει μια ειδική αρχή σχεδιασμού, ανοίγοντας επαγγελματικές ευκαιρίες για υψηλά καταρτισμένους Εμιρατινούς και αντλώντας διεθνή τεχνογνωσία για την υποστήριξη αυτής της καινοτόμου και στρατηγικής πρωτοβουλίας.

Η Fincantieri φέρνει στο τραπέζι μια μακρά ιστορία και μια εκτενή τεχνογνωσία, έχοντας ναυπηγήσει πάνω από 7.000 πλοία και τον ρόλο της ως βασικός προμηθευτής για διάφορα Ναυτικά και τη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων. Αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα κομβικό βήμα στον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας ναυπηγοκατασκευαστικής βιομηχανίας, δίνοντας έμφαση τόσο στην ηγετική θέση των εταιρειών σε τομείς υψηλής αξίας όσο και στη δέσμευσή τους στην καινοτομία, την τεχνογνωσία και την παγκόσμια επέκταση.

Διαβάστε επίσης: EDGE Group | Προμήθεια αντιπλοϊκών πυραυλικών συστημάτων MANSUP στο Ναυτικό της Βραζιλίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This