ADDITESS | Συμμετοχή με προηγμένες λύσεις λογισμικού στη DEFEA 2023 και τα νέα προγράμματα του EDF
Defence Redefined
Published on 17/07/2023 at 19:17

Ουσιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή της ADDITESS για δεύτερη φορά στη φετινή Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA.

Η ADDITESS – Advanced Integrated Technology Solutions & Services LTD – είναι μια επιστημονική, συμβουλευτική και ερευνητική Κυπριακή Μικρομεσαία Επιχείρηση με έδρα τη Λευκωσία, η οποία ιδρύθηκε το 2011.

Το χαρτοφυλάκιο της καλύπτει θέματα σχετικά με τις πολιτικές ασφαλείας, την ασφάλεια των μεταφορών, τη διαχείριση των συνόρων, την προστασία των κρίσιμων υποδομών, τις συνέπειες σε κρίσεις, καταστάσεις διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, λύσεις μοντελοποίησης τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμό παρακολούθησης και την ανάπτυξη της τελευταίας τεχνολογίας λύσεων εφαρμοσμένης ασφάλειας στους παραπάνω τομείς.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της στη DEFEA 2023, η εταιρεία παρουσίασε πληθώρα λογισμικών εργαλείων, τα οποία αφορούν σύγχρονα συστήματα C4I (Command, Control, Communications, Computers, and Intelligence), καθώς και τις επαυξημένες δυνατότητες που αυτά υπόσχονται να προσφέρουν σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο σύγχρονο επιχειρησιακό πεδίο.

Έχοντας ως κατευόδιο το προσωπικό της, το οποίο αποτελείται από έμπειρους τόσο επιχειρησιακά όσο και επιστημονικά μηχανικούς και επιστήμονες, αλλά και τον υψηλό βαθμό εξωστρέφειας από τη συμμετοχή της σε έργα του εξωτερικού συναναστρεφόμενη με τεχνολογικούς κολοσσούς, η ADDITESS απευθύνθηκε με αυτοπεποίθηση στο υψηλά καταρτισμένο κοινό της Έκθεσης με δια ζώσης επιδείξεις και παρουσιάσεις (live demos) με την δική της οικογένεια προϊόντων εφαρμογών λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: ADDITESS | Δυναμική συμμετοχή στο BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε ένα προηγμένο μηχανισμό λήψης αποφάσεων το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου της EDIDP, MARSEUS, ο οποίος με την αρωγή τεχνολογιών Τεχνητης Νοημοσύνης (AI) και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) δρα ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο εκάστοτε Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (Battle Management System) και τα Μη Επανδρωμένα Συστήματα (UAS).

Περαιτέρω, η ομάδα της ADDITESS παρουσίασε την λύση λογισμικού ADD-C3 HMI υπό το πρόγραμμα BORDERUAS, που αφορά την προώθηση μιας Ευρωπαϊκής ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων (Border Management). 

Ένας από τους κύριους στόχους της προτεινόμενης λύσης είναι η διαμόρφωση και η ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου συστήματος επιτήρησης ικανού να απεικονίζει, να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται πηγές και πλατφόρμες δεδομένων. 

Συγκεκριμένα, το ADD-C3 μπορεί να διαχειρίζεται μια μεγάλη ποσότητα ετερογενών πηγών δεδομένων παρέχοντας μια ομογενοποιημένη αναπαράσταση (οπτικοποίηση) της δραστηριότητας σε μια οπτική διεπαφή Ανθρώπου Μηχανής (Human Machine Interface- HMI), που βασίζεται σε έναν ιστό αισθητήρων (video, E/O, UAS, radar, acoustic sensor) με σκοπό την αύξηση της επίγνωσης της κατάστασης μέσω μιας ποικιλίας εύχρηστων εργαλείων και λειτουργιών.

Το σύστημα επιτήρησης θα προσφερθεί στον τελικό χρήστη μέσω του ADD-C3, μιας ολοκληρωμένης λύσης Διοίκησης, Ελέγχου και Συντονισμένης Επιτήρησης που βασίζεται στο διαδίκτυο (Surveillance Command, Control and Coordination – C3). 

Ακόμα, η ADDITESS παρουσίασε το λογισμικό εργαλείο ADDTask, το οποίο αποτελεί ένα καινοτόμο και εξαιρετικά εύχρηστο σύστημα διαχείρισης έκτακτων συμβάντων (Incident Management System).

Σε μία εποχή που όλες οι χώρες επιδιώκουν υπεροχή στον τομέα της πληροφορίας (information superiority), η ADDITESS απέδειξε στη φετινή DEFEA 2023 το πυκνό τεχνολογικό αποτύπωμα της στον επίμαχο τομέα τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εγχώριο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: ADDITESS | Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Κύπρο και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Άμυνας και Ασφάλειας

EDF 2022

Η ADDITESS συνεχίζει με επιτυχία από το 2019 να συμμετέχει σε έργα στο πλαίσιο τόσο της EDIDP (European Defence Industrial Development Programme) όσο και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (European Defence Fund – EDF).  Πρόκειται για δραστηριότητα, η οποία είναι προιόν επιχειρηματικής στρατηγικής και επένδυσης από το 2018, που ωφελεί όχι μόνο την ίδια την εταιρεία, αλλά και το οικοσύστημα της Κυπριακής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, η ADDITESS συμμετέχει στα έργα THEMA και TICHE για το 2022, τα οποία αφορούν αντίστοιχα το Ηλεκτρομαγνητικό Πυροβολικό (TecHnology for ElectroMagnetic Artillery) και την Αναγνώριση απειλών από Εκρηκτικά (Threat Identification by Collaborative vehicles for Human live-saving against Explosives), και στα οποία κύριοι ανάδοχοι είναι η γαλλική NEXTER (μέλος του ομίλου KNDS) και η ιταλική RINA, οι οποίες  βλέπουν την ADDITESS ως κρίσιμο τεχνολογικό συνεργάτη σε τέτοια πρωτοποριακά τεχνολογικά έργα.

Δείτε εδώ τον CEO της εταιρείας κ. Κούτρα να συνομιλεί με τον Νάσο Κολοβό στo πλαίσιo του συνεδρίου BATTLEFIELD ReDEFiNED στη Λεμεσό και να επεξηγεί τις εφαρμογές της ADDITESS στην αμυντική βιομηχανία, ενώ πιο κάτω είναι διαθέσιμη η συνέντευξη του κ. Κούτρα στο πλαίσιο της DEFEA 2023 με επίδειξη όλων όσων αναφέρονται πιο πάνω.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This