Βέλγιο | Αποστολή στρατιωτών στην Κύπρο λόγω της κατάστασης στον Λίβανο
Defence Redefined
Published on 04/10/2024 at 15:05

Στρατιώτες στην Κύπρο αποφάσισε να στείλει το Βέλγιο για να διευκολύνει τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η αποστολή γίνεται για προληπτικούς λόγους και υπό το φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή μετά την εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο.

Ο υπουργός Άμυνας του Βελγίου, Λουντβίν Ντεντοντέρ, δήλωσε ότι η Κύπρος είναι το ιδανικό μέρος για την απομάκρυνση των Βέλγων υπηκόων, που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Λίβανο.

Η ίδια ξεκαθάρισε πάντως ότι καμία στρατιωτική επιχείρηση δεν θα ξεκινήσει προς το παρόν. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν εμπορικές πτήσεις από τον Λίβανο και το υπουργείο άμυνας του Βελγίου αναμένει το πράσινο φως από το υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση.

Περίπου 1.800 Βέλγοι υπήκοοι εξακολουθούν να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο, 90 από τους οποίους έχουν ζητήσει επαναπατρισμό από το υπουργείο Εξωτερικών. Η πρεσβεία του Βελγίου στον Λίβανο διερευνά εάν περισσότεροι υπήκοοι θέλουν να επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, το Βέλγιο έστειλε στο Λίβανο την ομάδα B-FAST, τη Βελγική Ομάδα Πρώτων Βοηθειών και Υποστήριξης. Συνολικά, έχει στείλει φάρμακα και προμήθειες αξίας 150.000 ευρώ στον Λίβανο μέσω B-FAST, είπε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | Αποστολή εκατοντάδων στρατιωτών στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This