Ρωσία | Παρουσίαση του Μη Επανδρωμένου Πυροβόλου D-30 σε ερπυστριοφόρα πλατφόρμα MTS-15 “Klever”
Defence Redefined
Published on 13/08/2024 at 14:39

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία παρουσίασε μια μη επανδρωμένη ερπυστριοφόρα πλατφόρμα με πυροβόλο D-30 122 χιλ.

Ειδικότερα, το σύστημα εμφανίστηκε στη ρωσική αμυντική έκθεση ARMY 2024, τοποθετημένο στην πλατφόρμα MTS-15 Klever.

Το D-30 είναι ένα σοβιετικής σχεδίασης ρυμουλκούμενο πυροβόλο 122 χιλ που παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πυροβόλα στον κόσμο, έχοντας τη δυνατότητα να βάλλει με ποικιλία πυρομαχικών για αποστολές έμμεσων πυρών και άμεσης βολής. 

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ανάπτυξη και η ανάκληση του εν λόγω Μη Επανδρωμένου Οχήματος Εδαφους Μάχης (Unmanned Combat Ground Vehicle – UCGV) διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα. Σημειωτέον, ο χρόνος ανάπτυξης και ανάκλησης της ρυμουλκούμενης έκδοσης του D-30 είναι 1,5 έως 2 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου πραγματοποίησης βολής.

Οι γωνίες σκόπευσης του D-30 που είναι τοποθετημένες στο “Klever” κυμαίνονται από 15 έως 57 μοίρες κάθετα και από -30 έως +30 μοίρες οριζόντια. Το όχημα μάχης μπορεί να ελεγχθεί σε απόσταση έως και 500 μέτρων και έχει βεληνεκές 15,3 χλμ. Το σκάφος MTS-15 φέρει ωφέλιμο φορτίο 15 τόνων με αυτονομία 120 χλμ και τελική ταχύτητα έως και 12 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης: ZUZANA-2 | Ο διάδοχος του πυροβόλου που διαθέτει η Εθνική Φρουρά

Το εκτεταμένο βεληνεκές παρέχει στο UCGV ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα, επιτρέποντάς του να βάλει από ασφαλή απόσταση. 

Οι αυτόνομες δυνατότητες του είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα πτυχή του σχεδιασμού του. Εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα γέμισης, το όχημα μπορεί να μεταφέρει και να εκτοξεύει πυρά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ενισχύοντας σημαντικά την επιχειρησιακή του απόδοση και μειώνοντας τον κίνδυνο για το προσωπικό στα θέατρα των επιχειρήσεων. 

Η εισαγωγή αυτού του UCGV πυροβολικού αντιπροσωπεύει μια νέα τάση στα Μη Επανδρωμένα Συστήματα Εδάφους, εξέλιξη που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη δυναμική του επίγειου πολέμου. 

Διαβάστε επίσης: Eurosatory 2022 | Η Excalibur Army παρουσιάζει το νέο αυτοκινούμενο, πυροβόλο Morana των 155 χιλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This