Naval Group | Το νεότερο μέλος του ΣΕΚΠΥ
Defence Redefined
Published on 18/06/2024 at 18:22

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Eurosatory στο Παρίσι, ο Pierre Eric Pommellet, Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group και ο Τάσος Ροζολής, Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, γιόρτασαν την ένταξη της Naval Group Hellas στο ΣΕΚΠΥ στο Ελληνικό Περίπτερο. 

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, δύο χρόνια αφότου η Naval Group υπέγραψε την πρώτη της σύμβαση με ελληνική εταιρεία για την παραγωγή των ελληνικών φρεγατών FDI.

Η επίσημη ένταξη της Naval Group στον ΣΕΚΠΥ, μέσω της Naval Group Hellas, είναι ένα νέο βήμα στη συνεργασία του ομίλου με την ελληνική βιομηχανία, η οποία ξεκίνησε το 2008, όταν η εταιρεία ρίζωσε στη χώρα και αναπτύχθηκε με το πρόγραμμα Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής που ξεκίνησε το 2022 με την έναρξη του προγράμματος FDI για το Πολεμικό Ναυτικό. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Naval Group υπέγραψε τον Ιούνιο του 2022 τα πρώτα κύρια συμβόλαια και συμφωνίες συνεργασίας. Έκτοτε, ο όμιλος έχει επεκτείνει σημαντικά τη συμμετοχή Ελλήνων βιομηχανικών εταίρων στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού του, για το πρόγραμμα φρεγατών FDI, τόσο για το Ελληνικό Ναυτικό όσο και για το Γαλλικό Ναυτικό, αλλά και για άλλα προγράμματα που σχετίζονται με τη Naval Group, διεθνείς μελλοντικούς διαγωνισμούς και μέσω των έργων Ε&Α. 

Η Naval Group Hellas ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2023 για να ενισχύσει τη συμμετοχή και το αποτύπωμα της Naval Group στην Ελλάδα.

Σήμερα έχουν υπογραφεί περισσότερες από 100 εντολές αγοράς με 30 ελληνικές εταιρείες για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του Naval Group: π.χ. SALAMIS SHIPYARDS (προκατασκευασμένες γάστρες για Ελληνικές και Γαλλικές FDI), MALLIONDA (αγωγοί και ηλεκτρολογικές εργασίες στο ναυπηγείο Lorient), METKA και MEVACO (μηχανολογικός εξοπλισμός), AKMON, SSMART, PRISMA, MAREL και SIMON TECHNOLOGIES (ηλεκτρονικός εξοπλισμός), EMMIS, KASSIDIARIS και KAFKAS (ηλεκτρικός εξοπλισμός), FARAD (εξοπλισμός HVAC), VIKING NORDSAFE HELLAS και MARITA HELLAS (φουσκωτά σκάφη άκαμπτης γάστρας και εξοπλισμός ασφαλείας) κ.λπ.

Η ελληνική βιομηχανία επιδεικνύει καθημερινά το υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και την ικανότητά της να παρέχει έγκαιρα εξοπλισμό και υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. 

Η Naval Group Hellas προσλαμβάνει Έλληνες μηχανικούς που επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη μεταφορά τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η ναυτική αρχιτεκτονική ή το σύστημα διαχείρισης μάχης. Μόλις παραδοθούν οι φρεγάτες FDI στην Ελλάδα, το ελληνικό επιτελείο της Naval Group θα συμμετάσχει στη συντήρηση των πλοίων, σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: Naval Group Hellas | Έναρξη της δραστηριότητας της θυγατρικής της Naval Group στην Ελλάδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This