Βόρεια και Νότια Κορέα | Ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών
Defence Redefined
25/10/2022

Οι ένοπλες δυνάμεις στη Νότια Κορέα άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δύο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα), κατόπιν, μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού, κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά δέκα φορές με εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το “σκάφος του εχθρού”, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των αρχών, που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Νότια Κορέα | Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Αμυντικών Εξοπλισμών της Δημοκρατίας της Κορέας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Ισραήλ | Επιθέσεις κατά υποδομών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Λετονία | Αποχώρηση από τη Συνθήκη της Οττάβα για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού
Κύπρος | Ο Υποστράτηγος Bewick ορκίστηκε νέος Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων
undefined
undefined
Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς με ΕΦ του New Jersey στην Κύπρο – Φωτογραφίες
Ισραήλ | Επιθέσεις κατά υποδομών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Περισσότερες από 7500 αιτήσεις για 2000 θέσεις ΕΠΟΠ – Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
Λετονία | Αποχώρηση από τη Συνθήκη της Οττάβα για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού
THEON | Δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το 2024
Εθνική Φρουρά | Πρόσληψη 700 ΣΥΟΠ και μονιμοποίηση 1100 σταδιακά
undefined
Share This