ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21 Νοεμβρίου | Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/11/2021 at 13:00

Στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η Ελληνική Πολιτεία εορτάζει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η γιορτή καθιερώθηκε το 1975, ενώ πριν εορταζόταν τον 15Αύγουστο ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με εξαίρεση την περίοδο της δικτατορίας όπου εορταζόταν η 29η Αυγούστου.

Στην ημερήσια διαταγή, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε αρχικά στις θυσίες όσων έπεσαν και πότισαν ανά τους αιώνες το δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας, με αναφορά από του Μαραθωνομάχους μέχρι τους πεσόντες στην Κύπρο. Επιπλέον, αναφέρθηκε τιμητικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, τονίζοντας τον κίνδυνο που είναι συνυφασμένος με το λειτούργημα. 

Ακολούθως, αναφερόμενος στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ο Στρατηγός Φλώρος τόνισε την δυσκολία και τις απαιτήσεις του έργου τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η δύναμη πυρός των οπλικών μας συστημάτων συνιστούν το αποτρεπτικό φόβητρο για κάθε δυνητικό επιβουλέα.

Τέλος, ανέφερε πως φίλοι, σύμμαχοι αλλά και δυνητικοί επιβουλείς πρέπει να μάθουν πως τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται ποτέ να ντροπιάσουν τα όπλα τους και πως δεν σκοπεύουν να παραδώσουν μικρότερη την Πατρίδα! Η ημερήσια διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ έκλεισε με λόγια από τον όρκο των Αθηναίων εφήβων: Οὐ καταισχυνῶ τὰ ὅπλα τὰ ἱερὰ! Καὶ τὴν Πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω!

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ, Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: 8 Νοεμβρίου | Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This