Φρέντυ Μπελέρης | Παραμονή στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο
Defence Redefined
Published on 26/06/2024 at 09:35

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με απόφαση αλβανικού δικαστηρίου.

Το εφετείο αποφάσισε επίσης να επικυρώσει την ποινή και για τον στενό συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση, που έχει μετατραπεί σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω προβλημάτων υγείας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα επιτραπεί στον Φρέντυ Μπελέρη, που είναι κρατούμενος από τις 12 Μαΐου 2023, η μετάβασή του στις Βρυξέλλες, στην πρώτη σύνοδο του Ιουλίου για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του οποίου αποτελεί εκλεγμένο μέλος.

Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος του είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντυ Μπελέρης.

Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ. 

Ο Μπελέρης έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είναι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα, προσθέτει.

Επιπλέον, αφού υπογραμμίζει ότι με την καταδίκη του ο Έντι Ράμα πέτυχε τον στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής, τονίζει ότι η παρουσία μου στην Ευρωβουλή, χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού, εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί. 

Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν, κατέληξε.

Σε ό,τι τον αφορά η θέση του είναι ξεκάθαρη: όπως δεν κάμφθηκε τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθεί ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ. Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπελέρης.

Διαβάστε επίσης: Αλβανία | Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης – Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This