ΥΦΕΘΑ | Εκκίνηση για το μεγαλύτερο οικιστικό πρόγραμμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 05/10/2024 at 17:41

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Γιάννης Κεφαλογιάννης στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ δήλωσε ότι ξεκινά το μεγαλύτερο οικιστικό πρόγραμμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η πρώτη φάση θα αφορά περίπου 800 κατοικίες και θα αρχίσουν από τον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως δήλωσε.

Θα κατασκευαστούν, επισήμανε, 232 οικήματα, σε περιοχές όπως η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη, ενώ 560 σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως Λέσβος, Σάμος, Κως, Ρόδος, σε πιο μικρά νησιά, όπως είναι η Κάρπαθος και η Σύμη, αλλά και σε περιοχές όπου είναι εξαιρετικά δύσκολη η εύρεση κατοικίας, για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Το υπουργείο προχωρά σε αυτό το πρόγραμμα, πρόσθεσε, για να μπορέσει να δώσει μία έμμεση αύξηση στο εισόδημα των στελεχών και να άρει κάποια βάρη από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ανταποδίδοντας το πολύ μεγάλο έργο που επιτελούν καθημερινά στην διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας.

Οι πρώτες 800 κατοικίες βρίσκονται στην φάση του διαγωνισμού με στόχο το 2026 να έχουν ολοκληρωθεί. Σε δεύτερο χρόνο το πρόγραμμα θα αφορά 700 κατοικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ενδοχώρα. 

Σύνολο δηλαδή 1500 σπίτια, 15% των οποίων θα διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς σε μια σειρά δημοσίων λειτουργών, όπως γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, που διορίζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής τους, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για ενίσχυση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This