Τουρκία | Δημοσίευση προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ ως απάντηση στη σειρά Famagusta
Defence Redefined
Published on 06/09/2024 at 08:29

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας με αφορμή την προβολή από το Netflix της σειράς Famagusta, που έχει να κάνει με την εισβολή στην Κύπρο το 1974. 

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο, προκειμένου να απαντήσει στη σειρά του MEGA που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για «Ελληνοκύπριους τρομοκράτες» και «πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες κι όχι κατασκευασμένες ιστορίες».

«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν αλύπητα από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το «The 50th Anniversary Documentary» παραγωγής του Υπουργείου μας. 

Αυτή η ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες του τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες», αναφέρει το μήνυμα του υπουργείου Άμυνας στο X (πρώην Twitter) για το προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ.

Rum teröristler tarafından acımasızca katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren hayal ürünü bir diziyi değil; Bakanlığımızın hazırladığı, uydurma senaryolar yerine tamamen yaşanmış gerçeklerin anlatıldığı “50’nci Yıl Belgeseli”ni İngilizce alt yazılı olarak da izleyebilirsiniz.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε τοποθετηθεί επίσημα για το «Famagusta», χαρακτηρίζοντάς το «σειρά μαύρης προπαγάνδας». 

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα | Αντιδράσεις για την μετάδοση της σειράς «Famagusta» από το Netflix

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This