ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρωσία | Κοινή αεροναυτική άσκηση με Κίνα και Ιράν – VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/01/2022 at 13:12

Εν μέσω έντασης με την Δύση κυρίως λόγω του Ουκρανικού, οι σχέσεις Ρωσίας, Κίνας και Ιράν φαίνεται να ενισχύονται στον αμυντικό τομέα. Πραγματοποιήθηκε η κοινή αεροναυτική άσκηση CHIRU-2022 με συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν. Συνολικά 14 πλοία από τους τρεις στόλους συμμετείχαν στην άσκηση. 

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε μεταξύ άλλων διενέργεια βολών σε ναυτικούς στόχους, ελιγμούς, αντιμετώπιση πειρατείας και ενέργειες έρευνας και διάσωσης. Η ζώνη ναυτικής ασφάλειας CHIRU (China, Iran, Russia) άρχισε με τις πρώτες κοινές ναυτικές ασκήσεις των τριών κρατών το 2019.

Συμμετείχαν πλοία και ελικόπτερα διαφόρων τύπων καθώς και ομάδες ειδικών δυνάμεων, μεταξύ αυτών και οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Από την Κινεζική πλευρά συμμετείχε και το αντιτορπιλικό Ürümqi. Από Ρωσικής πλευράς συμμετείχαν πλοία του στόλου του Ειρηνικού, μεταξύ αυτών το καταδρομικό Varyag, το πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Ναύαρχος Tributs και το δεξαμενόπλοιο Boris Butoma. 

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τον Δεκέμβριο ο στόλος του Ειρηνικού συμμετείχε σε κοινή άσκηση τύπου PASSEX με την Ινδία ενώ στο προσεχές μέλλον θα συμμετέχει σε άσκηση στη Μεσόγειο με τον Βόρειο στόλο και τον στόλο της Βαλτικής.

Διαβάστε επίσης: Sibu/Cooperation-2021| Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Κίνας – Ρωσίας

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This