Προηγμένη Τεχνολογία για Πυρανίχνευσης | Το nvFirePro της NVISIONIST
Defence Redefined
Published on 27/07/2024 at 13:33

Η ελληνική, καινοτόμος εταιρεία start-up NVISIONIST εξειδικεύεται σε λύσεις εφαρμοσμένης ψηφιακής τεχνολογίας, βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση. 

Η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει, δημιουργεί και προσφέρει καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ωφελούν τους οργανισμούς, τις κοινότητες και το περιβάλλον και συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής και τη διατήρηση των πόρων.

Μεταξύ αυτών των τομέων δραστηριοποίησης, η εταιρεία έχει επενδύσει τεχνολογικό κεφάλαιο και στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της φυσικής ασφάλειας, όπως η βίντεο-επιτήρηση συνεπικουρούμενη από Video Analytics. 

Μάλιστα, στο προαναφερθέντα τομέα, η νεοφυής επιχείρηση κατάφερε να αναπτύξει το πλήρως αυτόνομο ενεργειακά και τηλεπικοινωνιακά σύστημα άμεσης ανίχνευσης πυρκαγιών σε ποικίλα περιβάλλοντα (αστικό, ημιαστικό ή δασικό περιβάλλον) nvFirePro

Η επιχειρησιακή αυτονομία του συστήματος προσδίδει δυνατότητες επιτήρησης 24 ωρών τροφοδοτούμενη από φωτοβολταϊκά πάνελ, ανεμογεννήτριες και συσσωρευτές ισχύος, εξασφαλίζοντας συνεχή λειτουργία ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές χωρίς δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

Το υπόψη σύστημα επιχειρεί κάνοντας χρήση αισθητήρων θερμικής και ηλεκτροοπτικής απεικόνισης, η οποία δύναται να μεταδόσει σε πραγματικό χρόνο όλα τα συλλεχθέντα δεδομένα ζωντανής ροής και γεωεντοπισμού ως και σε 100 κέντρα διαχείρισης πυρκαγιών.

Το nvFirePro ενσωματώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) και μηχανικής μάθησης (Machine Learning – ML) για την έγκαιρη (εντός 60 δευτ) ανίχνευση πυρκαγιών σε επιχειρησιακό εύρος 15 χλμ με εύρος κάλυψης 360 μοιρών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλεονέκτημα του συστήματος έγκειται στην υψηλή ακρίβεια του συστήματος για την ανίχνευση καπνού και την αποφυγή ψευδών συναγερμών με το σύστημα να αποφασίζει αυτόματα για την κατηγοριοποίηση των γεγονότων (σημαντικά / μη σημαντικά), αποφεύγοντας, έτσι, την άσκοπη κινητοποίηση πόρων.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Εθνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς από την ORORATECH

Ειδικότερα, σε περίπτωση εντοπισμού θερμικού κινδύνου, το nvFirePro μεταφέρει ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας με εικόνα και γεωγραφικό στίγμα στο κέντρο ελέγχου. Ταυτόχρονα, το σύστημα παρέχει δυνατότητα χρήσης drone για μετάδοση ζωντανής εικόνα εναερίως, διευκολύνοντας τον επιχειρησιακό συντονισμό των κέντρων διαχείρισης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η nvisionist συνεργάζεται με τη ΔΕΗ, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής με ποσοστό 33,34%. 

Ιδρυθείσα το 2021, η εταιρεία, έχοντας την υποστήριξη του Innovation Hub της ΔΕΗ, έχει ήδη αποσπάσει 18 διεθνή και εγχώρια βραβεία για την τεχνολογική της καινοτομία, ενώ απροσδιόριστο παραμένει ακόμα το τεχνολογικό της “ταβάνι”. 

Διαβάστε επίσης: Lambda (λ) Automata | Αυτόνομες λύσεις επιτήρησης στην ημερίδα “Investing in Deep Tech: Dual-Use Technologies”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This