Πολωνία | Το ντεμπούτο του πρώτου του F-35A “Husarz”
Defence Redefined
Published on 29/08/2024 at 17:14

Η Lockheed Martin παρουσίασε το πρώτο F-35A Lightning II της Πολωνίας στην πολωνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις παραγωγής F-35 της Lockheed Martin. 

Όπως ανακοινώθηκε, αυτό το γεγονός σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ενισχύει τη συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας, ενός βασικού συμμάχου του ΝΑΤΟ.  

Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, ως μία από τις πιο προηγμένες λύσεις Security® του 21ου αιώνα, το F-35 είναι το αεροσκάφος της επιλογής του ΝΑΤΟ και θα βοηθήσει στην επέκταση του ισχυρού αποτυπώματος της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ μέσω επενδύσεων στον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό και ενισχυμένης συμμετοχής σε ξένες αποστολές. 

Διαβάστε επίσης: Patria – Lockheed Martin | Μνημόνιο Συμφωνίας για την παραγωγή και παράδοση θυρών προσγείωσης F-35

Η Πολωνία είναι ένα από τα πολλά μέλη του ΝΑΤΟ που επενδύουν στη συμμαχική αποτροπή των F-35. Με τη διαλειτουργικότητά τους, τα F-35 της Πολωνίας, που ονομάζονται “Husarz” για να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια μονάδα ιππικού από το στρατιωτικό παρελθόν της χώρας, θα διασυνδέσουν πλατφόρμες σε διάφορους τομείς για να αυξήσουν την επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης τόσο για την Πολωνία όσο και τους βασικούς ευρωπαίους εταίρους της.

Ανώτεροι κυβερνητικοί και στρατιωτικοί ηγέτες από την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες παρευρέθηκαν στην τελετή για να γιορτάσουν το πρώτο από τα 32 F-35 της Πολωνίας. Το πρώτο αεροσκάφος, με την ονομασία AZ-01, θα παραδοθεί στην Πολωνική Πολεμική Αεροπορία τον Δεκέμβριο στη Βάση Εθνικής Φρουράς Ebbing Air στο Αρκάνσας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των Πολωνών πιλότων.

Τα F-35 επιχειρούν τώρα από 32 βάσεις σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, η Lockheed Martin έχει παραδώσει περισσότερα από 1.000 F-35, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.540 πιλότους και 16.690 τεχνικούς συντήρησης και ο στόλος F-35 έχει ξεπεράσει τις 889.000 ώρες πτήσης αθροιστικά. 

Η Πολωνία σημειώνουμε ότι αποτελεί την χώρα στην κεντρική Ευρώπη με την μεγαλύτερη κατά ποσοστό αύξηση (46%) των αμυντικών της δαπανών μεταξύ του 2022-2023, ενώ σκοπεύει να δαπανά σταθερά ποσοστό τουλάχιστον της τάξεως του 4% του ΑΕΠ το της, το οποίο ανέρχεται σε 880 δις ευρώ για 2024. 

Διαβάστε επίσης: BAE Systems | Tο State-of-the-Art σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου για τα αεροσκάφη F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This