Ουκρανία | Dragon Drones καίνε τα κρησφύγετα των Ρώσων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 13/09/2024 at 17:32

Ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί drones ικανά να απελευθερώνουν θερμίτη, για να πρόκληση φωτιάς σε κεκαλυμμένους στρατιωτικούς στόχους.

Τα λεγόμενα Dragon Drone εκτοξεύουν ένα μείγμα αλουμινίου και οξειδίου του σιδήρου, το οποίο καίγεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, περίπου 2.200 βαθμούς Κελσίου.

Το μείγμα μπορεί να κάψει σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων και της βλάστησης, που συνήθως παρέχουν απόκρυψη στα ρωσικά στρατεύματα. Αυτή η τακτική  προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στα ουκρανικά στρατεύματα να εκθέσουν τις εχθρικές θέσεις και να τις εξουδετερώσουν πιο αποτελεσματικά.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες ένα βίντεο που δείχνει ένα τέτοιο drone να απελευθερώνει θερμίτη σε ένα δάσος.


A “dragon drone” in the Kharkiv direction

Σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή, Nicholas Drummond, αν και το drone είναι αρκετά καινοτόμο, ο κύριος αντίκτυπός του μπορεί να είναι περισσότερο ψυχολογικός παρά ουσιαστικός.

Το χημικό μείγμα που εκτοξεύουν τα υπόψη drones θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα εμπρηστικό όπλο, παρόμοιο με τον λευκό φώσφορο, και η χρήση του αποθαρρύνεται επειδή μπορεί να προκαλέσει μαζική καταστροφή και περιβαλλοντική ζημιά.

Οι πυρκαγιές που παράγει είναι δύσκολο να περιοριστούν και μπορούν να επηρεάσουν τον άμαχο πληθυσμό, εάν δεν ελέγχονται.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η άμεση χρήση του θερμίτη σε πολιτικούς στόχους ή σε κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται λόγω των σοβαρών επιπτώσεών του στην ανθρώπινη υγεία. 

Διαβάστε επίσης: SignalGeneriX | Το RF Hunter στο κυνήγι των χειριστών drones FPV

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This