Ουκρανία | Συγκρούσεις σε βάθος 30 χλμ μέσα στα ρωσικά εδάφη – Μετακινήσεις αρμάτων μάχης στη Λευκορωσία
Defence Redefined
Published on 12/08/2024 at 16:04

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εισέλθει και συνεχίζουν να επιχειρούν μέσα στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας σε βάθος έως και 30 χλμ από την μεθόριο.

Είναι η πλέον σημαντική εδαφική απειλή που καλείται να αντιμετωπίσει μετά από 900 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με Ρώσους στρατιώτες να πολεμούν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.  

Αυτό που αρχικά υποβάθμιζαν οι στρατιωτικοί επιτελείς στην Μόσχα εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο, καθώς μετακινήθηκαν δυνάμεις προς εκείνη την περιοχή, όπως και άλλες μεθοριακές επαρχίες, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί επιτελείς δεν αποκαλύπτουν το εύρος της επιχειρησιακής τους δράσης ούτε τα επόμενα βήματά τους. Οι ρωσικές αρχές έχουν υποχρεωθεί να απομακρύνουν χιλιάδες Ρώσους πολίτες από οικισμούς, χωριά και πόλεις που βρίσκονται στο πεδίο των συγκρούσεων. Επί του παρόντος έχουν στηθεί 20 κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων σε συνεργασία με τον ρωσικό Ερυθρό Σταυρό.

Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την πυρκαγιά που ξέσπασε και κατασβέστηκε τελικά στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Ρώσοι μιλούν για ουκρανική επίθεση και το Κίεβο για φωτιά που έβαλαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | FPV drone έπληξε ρωσικό ελικόπτερο Mi-28 – VIDEO

Μετακινήσεις αρμάτων μάχης στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας

Βίντεο διάρκειας λίγο μεγαλύτερης από 50 δευτερόλεπτα έδωσαν στην δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας. Σε αυτό απεικονίζεται η μετακίνηση αρμάτων μάχης στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο άμυνας της Λευκορωσίας επισημαίνεται πως πρόκειται για την πρώτη φάση μεταφοράς μηχανοκίνητων μονάδων σε συγκεκριμένες περιοχές που έχει επιλέξει η στρατιωτική ηγεσία. 

Τονίζεται μάλιστα η ετοιμότητα υλοποίησης της αποστολής που έχει ανατεθεί. Το βίντεο έρχεται μόλις 24 ώρες μετά την σύγκλιση συμβουλίου εργασίας, όπως το αποκάλεσε ο Λευκορώσος ηγέτης .

Σε αυτό υποστήριξε ότι η αεράμυνα της χώρας του κατέρριψε ουκρανικά drones και ζήτησε την ενίσχυση της μεθοριακής φύλαξης μετά την διείσδυση ουκρανικών δυνάμεων στην ρωσική επαρχία του Κουρσκ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε μάλιστα ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες αυτές οι ενέργειες και τόνισε ότι είναι εμφανές πως η ουκρανική ηγεσία δεν σκοπεύει να εξευρεθεί ειρηνική λύση στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Επιδρομή με drones στην περιφέρεια Λίπετσκ της Ρωσίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This