Ουκρανία – Ρωσία | Ανταλλαγή 230 αιχμαλώτων πολέμου
Defence Redefined
Published on 24/08/2024 at 15:44

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 230 αιχμαλώτους πολέμου σήμερα, καθώς το Κίεβο γιόρτασε την τρίτη Ημέρα Ανεξαρτησίας μετά την εισβολή της Μόσχας.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι οι 115 στρατιώτες που απελευθερώθηκαν ήταν στρατεύσιμοι, πολλοί από τους οποίους αιχμαλωτίστηκαν τους πρώτους μήνες της ρωσικής εισβολής. Ανάμεσά τους είναι σχεδόν 50 στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι 115 Ρώσοι στρατιώτες είχαν συλληφθεί στην περιοχή του Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την αιφνιδιαστική επίθεσή τους στη Ρωσία πριν από δύο εβδομάδες. Το υπουργείο ανέφερε ότι οι στρατιώτες βρίσκονται επί του παρόντος στη Λευκορωσία, αλλά θα μεταφερθούν στη Ρωσία για ιατρική περίθαλψη και αποκατάσταση.

Another 115 of our defenders have returned home today. These are warriors of the National Guard, the Armed Forces, the Navy, and the State Border Guard Service.

We remember everyone. We are searching for them and making every effort to bring them all back.

I am grateful to each

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεσολάβησαν και πάλι για την ανταλλαγή, την 55η από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην ανάρτηση του Ζελένσκι δείχνουν στρατιώτες με ξυρισμένα κεφάλια και τυλιγμένους με ουκρανικές σημαίες.

Οι αξιωματούχοι των δύο πλευρών συναντώνται μόνο όταν ανταλλάσσουν τους νεκρούς και τους αιχμαλώτους πολέμου τους, μετά από μακρά προετοιμασία και διπλωματία. Ούτε η Ουκρανία ούτε η Ρωσία αποκαλύπτουν πόσους αιχμαλώτους πολέμου υπάρχουν συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης – Αντίθετος ο Στρατός

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This