Λευκωσία | Κανονικά οι πτήσεις στον κυπριακό εναέριο χώρο – Η Κύπρος γέφυρα ασφαλείας
Defence Redefined
Published on 04/08/2024 at 10:24

Η Κύπρος παραμένει γέφυρα ασφαλείας στην περιοχή, δήλωσε η Λευκωσία διευκρινίζοντας ότι κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου, ενώ πληθαίνουν οι αερομεταφορείς που ακυρώνουν τις συνδέσεις με το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διέψευσε φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για φερόμενο κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κύπρου με ανάρτηση στο Χ.

Αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν τον ιρανικό και τον λιβανέζικο εναέριο χώρο και ματαιώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ και τον Λίβανο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για πιθανή σύγκρουση στην περιοχή μετά τη δολοφονία υψηλόβαθμων μελών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ αυτή την εβδομάδα. 

Τελευταία αυτών, η ολλανδική KLM, που ανακοίνωσε προχθές ότι ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ έως τις 26 Οκτωβρίου. Τις δύο τελευταίες ημέρες, η Air India, ο γερμανικός όμιλος Lufthansa, οι αμερικανικές United Airlines και Delta Air και η ιταλική ITA Airways ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος δήλωσε νωρίτερα πως ο ρόλος της Κύπρου είναι να λειτουργήσει ως γέφυρα ασφαλείας στην περιοχή, σε περίπτωση που κλιμακωθεί η ένταση και χώρες επιλέξουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους.

Με πληροφορίες από: Euronews

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία – Κύπρος | Λήψη χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This