Κυπριακό | Στις 15 Οκτωβρίου η τριμερής της Νέας Υόρκης
Defence Redefined
Published on 13/10/2024 at 10:06

Στις 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το «ανεπίσημο δείπνο» μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε από την «προεδρία» στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «ανεπίσημο δείπνο» δεν θα έχει ημερήσια διάταξη και οι δύο ηγέτες θ’ ανταλλάξουν απόψεις σε μια κοινωνική ατμόσφαιρα. Η πρόσκληση για το ανεπίσημο δείπνο θ’ αποσταλεί στις πλευρές από τον ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες ενόψει του προγραμματισμένου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες και για τη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κυπριακό | Αρνητικός σε τριμερή συνάντηση ο Τατάρ – Η απάντηση του Χριστοδουλίδη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This