Ινδία | Παρουσίαση του πυρομαχικού αερολίσθησης μεγάλου βεληνεκούς GAURAV
Defence Redefined
Published on 20/08/2024 at 18:26

Για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ινδίας, ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) δοκίμασε με επιτυχία το εγχώριας ανάπτυξης πυρομαχικό αερολίσθησης μεγάλου βεληνεκούς GAURAV από μια πλατφόρμα Su-30 MK-I.

Η επιτυχημένη παρθενική δοκιμαστική πτήση του GAURAV πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Οντίσα στις 13 Αυγούστου 2024. Το πυρομαχικό έπληξε με ακρίβεια τον στόχο του.

Ειδικότερα, το GAURAV είναι ένα πυρομαχικό ολίσθησης 1.000 κιλών σχεδιασμένο να πλήττει στόχους σε εκτεταμένες αποστάσεις. χρησιμοποιώντας ένα υβριδικό σύστημα πλοήγησης που συνδυάζει αδρανειακά συστήματα πλοήγησης με δεδομένα GPS.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του GAURAV:

  • Μήκος: 4.0 μέτρα
  • Διάμετρος: 0.62 μέτρα
  • Πολεμική κεφαλή: θραυσματοποίησης / πυρομαχικά διασποράς 
  • Μηχανισμός πυροδότησης: πυροσωλήνας πρόσκρουσης ή εγγύτητας

Η συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα όπως η Adani Defence και η Bharat Forge κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης σηματοδοτεί επίσης μια αυξανόμενη συνέργεια μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού αμυντικού τομέα της Ινδίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της GlobalData “The Global Missiles &; Missile Defense Systems Market 2023-2033”, το DRDO αναμένεται να συγκεντρώσει συμβόλαια αξίας 14,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την περίοδο πρόβλεψης λόγω των συμβολαίων για παράγωγη εγχώριων οπλικών συστημάτων όπως Pralay, Agni, Astra MK, VSHORAD και Project Vishnu για τις ινδικές ένοπλες δυνάμεις.

Η εστίαση της Ινδίας στην ανάπτυξη εγχώριων οπλικών συστημάτων όπως το GAURAV σηματοδοτεί μια σαφή πρόθεση να ενισχύσει την αυτονομία της και να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών της.

Διαβάστε επίσης: Northrop Grumman | Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ανάπτυξη του μικρού κατευθυνόμενου πυρομαχικού ολίσθησης Hatchet

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This