ΗΠΑ | F-16 Viper Shield EW για συμμαχικές χώρες
Defence Redefined
Published on 05/07/2024 at 17:23

Το Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD), σύμφωνα με ανακοίνωση του, ανέθεσε στη Lockheed Martin τροποποίηση σύμβασης ύψους 520,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου F-16 Viper Shield (EW), στο πλαίσιο συμφωνιών ξένων στρατιωτικών πωλήσεων (FMS), με τα συστήματα να προορίζονται για το Μπαχρέιν, τη Βουλγαρία, το Μαρόκο, τη Σλοβακία και την Ταϊβάν.  

Ειδικότερα, η τροποποίηση της σύμβασης επεκτείνει την τρέχουσα σύμβαση υλικών για να επιτρέψει στον ανάδοχο να ξεκινήσει εργασίες παραγωγής, με χρηματοδότηση FMS ύψους 177,7 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη στιγμή της ανάθεσης.

Το Viper Shield EW, το οποίο παρουσιάστηκε το 2021, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία και επιθετικές δυνατότητες EW στο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Lockheed Martin F-16 Block 70/72 τέταρτης γενιάς.

Τα τεχνολογικά στοιχεία που καθορίζονται από λογισμικό δημιουργούν μια ηλεκτρονική ασπίδα γύρω από το αεροσκάφος, αποκαλύπτοντας ψηφιακές απειλές ραντάρ και παρέχοντας δυνατότητες αντιμέτρων σε ένα ολοκληρωμένο, εσωτερικά τοποθετημένο σύστημα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το 20ο αναβαθμισμένο μαχητικό F-16 Viper έχει ήδη παραδοθεί στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Ναι στην παράδοση F-16 στην Ουκρανία – Ιστορική απόφαση λέει ο Ζελένσκι

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This