Ηνωμένο Βασίλειο | Εξαγγελία για τη δημιουργία “μόνιμου στρατού” για την αντιμετώπιση των ταραχών
Defence Redefined
Published on 06/08/2024 at 09:24

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είπε ότι θα δημιουργηθεί ένας “μόνιμος στρατός” ειδικών αστυνομικών για την αντιμετώπιση ταραχών και επεισοδίων.

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως ζήτησε να εξεταστεί έγκαιρα η ονομασία και η ταυτοποίηση των εμπλεκομένων στη διαδικασία που θα υποστούν την πλήρη ισχύ του νόμου.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε επίσης για παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητες δηλώνοντας με σαφήνεια ότι ο ποινικός νόμος ισχύει τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης.

Όποιο και αν είναι το προφανές κίνητρο, αυτό δεν είναι διαμαρτυρία, είναι καθαρή βία και δεν θα ανεχθούν επιθέσεις σε τζαμιά ή στις μουσουλμανικές κοινότητες. Έτσι, η πλήρης ισχύς του νόμου θα επιβληθεί σε όλους όσοι προσδιορίζονται ότι συμμετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες, κατέληξε ο ίδιος.

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κοριτσάκια, στη βορειοδυτική Αγγλία και με φόντο τις εικασίες σχετικά με την καταγωγή του υπόπτου, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα χειρότερα επεισόδια εδώ και 13 χρόνια.

Εκατοντάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα στον απόηχο των βίαιων ταραχών των τελευταίων ημερών: λεηλασίες σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, επιθέσεις εναντίον τεμενών, πλιάτσικο σε καταστήματα.

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο | Αύξηση των δαπανών για την άμυνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This