ΕΛΚΑΚ | 1η Δράση Καινοτομίας
Defence Redefined
Published on 09/09/2024 at 15:21

Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ Α.Ε.), στο πλαίσιο έναρξης της λειτουργίας του ανακοίνωσε την πρώτη του Δράση Καινοτομίας.

Στόχος είναι να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας αναδεικνύοντας νέες, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες/προτάσεις, βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες να αναδεικνύουν την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με ταυτόχρονη ανάδειξη δυνατοτήτων συνεργατικών σχημάτων. 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θεματικές ενότητες που αφορούν:

  1. Στην παρουσίαση συστήματος, με σκοπό την σε πραγματικό χρόνο αναγνώριση διαφόρων τύπων οχημάτων ενδιαφέροντος (θαλάσσια, χερσαία και εναέρια), ανεξαρτήτως γωνίας θέασης, με χρήση δεδομένων από αισθητήρες που λειτουργούν στο οπτικό και στο υπέρυθρο φάσμα (EO/IR).
  2. Στην παρουσίαση πλατφόρμας διαχείρισης μη επανδρωμένων συστημάτων, είτε μεμονωμένων, είτε οργανωμένων σε σμήνος. Ως διαχείριση, εννοείται η δυνατότητα επιτήρησης των λειτουργικών παραμέτρων και διαχείρισης της επιχειρησιακής αποστολής και επικοινωνιακής ζεύξης.

Το ΕΛΚΑΚ προσκαλεί το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας (ερευνητικούς φορείς, νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας και λοιπούς οικονομικούς φορείς) να συμμετάσχει με τις καινοτόμες – ανατρεπτικές ιδέες του.

Στο ΕΛΚΑΚ στηρίζουν και αναγνωρίζουν την καινοτομία ως βασικό συστατικό για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μάθετε περισσότερα για την 1η Δράση Καινοτομίας εδώ.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΚΠΥ | Στο μικροσκόπιο τα γκρίζα σημεία στο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ για το ΕΛΚΑΚ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This