Διεθνής Αεροπορική Έκθεση Farnborough | Νέο πρωτότυπο μοντέλο μάχης επόμενης γενιάς GCAP
Defence Redefined
Published on 22/07/2024 at 19:01

Οι τρεις χώρες του προγράμματος GCAP (Global Combat Air Programme), το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ιαπωνία, παρουσίασαν ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο μάχης επόμενης γενιάς στο Διεθνή Αεροπορική Έκθεση Farnborough.

Εκθέτοντας μαζί στο airshow για πρώτη φορά, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι του GCAP και οι βιομηχανικοί συνεργάτες τους BAE Systems (Ηνωμένο Βασίλειο), Leonardo (Ιταλία) και Mitsubishi Heavy Industries (Ιαπωνία) επιδεικνύουν τα σημαντικά βήματα που έχουν κάνει για να προχωρήσουν στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς.

Το νέο πρωτότυπο μοντέλο που εκτίθεται στην Αίθουσα 5 διαθέτει πολύ πιο εξελιγμένο σχεδιασμό με άνοιγμα πτερυγίων μεγαλύτερο από προηγούμενα concepts για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους.

Μηχανικοί από BAE Systems, Leonardo και Mitsubishi Heavy Industries συνεργάζονται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους χρησιμοποιώντας μια σειρά καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων και τεχνικών, συμπεριλαμβανομένης της μοντελοποίησης βάσει υπολογιστή και της εικονικής πραγματικότητας για την εξέλιξη του σχεδιασμού του αεροσκάφους κατά τη φάση της σύλληψής του.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία | 250 εκατομμύρια λίρες για την επόμενη φάση του Tempest – VIDEO

Το μαχητικό αεροσκάφος, που πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία το 2035, θα είναι ένα από τα πιο προηγμένα, διαλειτουργικά, προσαρμόσιμα και διασυνδεδεμένα μαχητικά αεροσκάφη του κόσμου σε υπηρεσία, με έξυπνα οπλικά συστήματα, διαδραστικό πιλοτήριο που βασίζεται σε λογισμικό, ενσωματωμένους αισθητήρες και ένα ισχυρό ραντάρ επόμενης γενιάς ικανό να παρέχει 10.000 φορές περισσότερα δεδομένα από τα τρέχοντα συστήματα, δίνοντάς του ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα στη μάχη.

Το GCAP είναι μια στρατηγικής σημασίας εταιρική σχέση, που φέρνει σε επαφή τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας, και των αντίστοιχων βιομηχανιών τους, για να συνεργαστούν σε κοινούς στρατιωτικούς και βιομηχανικούς στόχους για την παροχή μιας επόμενης γενιάς πολεμικής αεροπορίας.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια, την πολιτική και την οικονομική ευημερία κάθε χώρας και μέσω της αποτελεσματικής μεταφοράς τεχνογνωσίας θα βοηθήσει στην εξέλιξη και στην παροχή σημαντικής εναέριας δυνατότητας μάχης σε κάθε κράτος, για τις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το GCAP πρόκειται να απασχολήσει δεκάδες χιλιάδες εξειδικευμένους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ιαπωνία, αναπτύσσοντας βιομηχανικές δεξιότητες και τεχνολογίες για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης: GCAP | Μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς από Ιαπωνία, Μ. Βρετανία και Ιταλία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This