Δήμος Πάφου | Αφαίρεση τίτλων τιμής από τον Μενέντεζ μετά την ποινική καταδίκη του
Defence Redefined
Published on 20/07/2024 at 09:40

Την απόφαση να πάρει πίσω τους τίτλους και τις τιμές που είχε αποδώσει πριν ένα χρόνο στον Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ πήρε ο Δήμος της Πάφου.

Αιτία στάθηκε η καταδίκη του γερουσιαστή απο αμερικανικο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για συνολικά 16 ποινικές κατηγορίες και κυρίως για διαφθορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Παφου, η απόφαση για την αφαίρεση των τίτλων τιμης που είχαν δοθεί το περσινό Αύγουστο στον Μενέντεζ ελήφθη ομόφωνα μετά από συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλίου την Τεταρτη.

Ήταν Αύγουστος του 2023, όταν απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Δημότη και παραδόθηκε το Χρυσό Κλειδί Της Πόλης της Πάφου στον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας.

Οι τιμές αυτές είχαν απονεμηθεί σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2022, με δήμαρχο και τότε τον Φαίδωνα Φαίδωνος που επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές και προώθησε και την τωρινή απόφαση.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, με την οποία ο Δήμος θεωρεί ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμβάλλει έμπρακτα στη δημιουργία κουλτούρας εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, πράγμα που ενισχύει τους θεσμούς της κοινωνίας και της χώρας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Ο Μενέντεζ αποχωρεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This