ΓΕΑ | Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην άσκηση «Tarang Shakti 24» – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 01/09/2024 at 11:12

Από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, διεξάγεται η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Tarang Shakti 24», στην Αεροπορική Βάση «Jodhpur», στην Ινδία.

Έπειτα από την αποδοχή του αιτήματος για τη συμμετοχή στην άσκηση, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), συμμετέχει με κλιμάκιο 4 αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advanced και ανάλογο προσωπικό της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ινδία με 2 αεροσκάφη C-130. 

Σημειώνεται ότι, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του ΓΕΑ και συμμετείχε για πρώτη φορά στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» με αεροσκάφη Su-30.

Στην άσκηση συμμετέχουν με δυνάμεις, εκτός της Ινδίας και της Ελλάδας, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μπαγκλαντές, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), σκοπός της άσκησης είναι η συνεργασία των συμμετεχόντων σε ένα απαιτητικό πολυμερές περιβάλλον, με στόχο την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Μαχητικά F-16, Rafale, Sukhoi, A-10, F-18 και Mitsubishi F-2 θα εξασκηθούν σε αντικείμενα εναέριας μάχης, με τα F-16, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, να αναλαμβάνουν κυρίως τον ρόλο των επιτιθέμενων (aggressors), καθώς ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πακιστανικής αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Ινδία – Πρώτη υπογραφή Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This