Γαλλία | Αποστολή Mirage 2000-5 στην Ουκρανία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Defence Redefined
Published on 08/10/2024 at 18:27

Τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5, τα οποία το Παρίσι υπολογίζει να δώσει στην Ουκρανία, θα παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2025, αφού τροποποιηθούν τα αεροσκάφη και εκπαιδευτούν στη χρήση τους οι Ουκρανοί πιλότοι και μηχανικοί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Ο αριθμός των αεροσκαφών, που βρίσκονται σε υπηρεσία στη γαλλική Πολεμική Αεροπορία, δεν έχει διευκρινιστεί.

Τα Mirage 2000-5, που θα πετούν με τα ουκρανικά χρώματα, πρέπει προηγουμένως να αποκτήσουν «νέο εξοπλισμό», ανέφερε ο υπουργός στο X.

Mirage 2000 à destination de l’Ukraine : livraison toujours prévue au 1er trimestre 2025. À Cazaux, en Gironde, ils seront dotés de nouveaux équipements : combat air-sol et défense anti-guerre électronique. La formation des pilotes, et mécaniciens, ukrainiens se poursuit.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για πυραύλους πλεύσης SCALP και βόμβες AASM Hammer, προκειμένου να διεξάγουν επιχειρήσεις προσβολής επίγειων στόχων, καθώς και προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο εξοπλισμός αυτός θα προστεθεί στην αεροπορική βάση Καζό, ενώ οι πιλότοι και οι μηχανικοί που θα έρθουν για να μάθουν τη χρήση αυτών των αεροσκαφών θα εκπαιδευτούν στη βάση του Νανσί, στην ανατολική Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: 332 Μοίρα “Γεράκι” | Τα Mirage 2000 δίνουν τη σκυτάλη στα Rafale – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This