Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό | Αποκάλυψε το νέο πλωτό νοσοκομειακό πλοίο εκστρατείας κλάσης Bethesda
Defence Redefined
Published on 23/05/2023 at 19:27

Το πρώτο πλοίο της νέας κατηγορίας νοσοκομειακών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ θα ονομάζεται USNS Bethesda (EMS 1), όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός (SECNAV) Carlos Del Toro.

Δίνοντας το όνομά του σε μια ολόκληρη κατηγορία πλοίων, το Bethesda είναι το πρώτο της νέας κατηγορίας πλωτών νοσοκομειακών πλοίων εκστρατείας (Expeditionary Medical Ship – EMS) και αυτή τη στιγμή ναυπηγείται από την εταιρεία Austal.

Τα νοσοκομειακά πλοία εκστρατείας έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά ως πλωτά νοσοκομεία, τα οποία στοχεύουν στην βελτιστοποίηση της ιατρικής περίθαλψης σε επίπεδο νοσοκομείου προς υποστήριξη διάσπαρτων ναυτικών επιχειρήσεων (distributed maritime operations – DMO).

Βασισμένο στα εκστρατευτικά πλοία ταχείας μεταφοράς της κατηγορίας Spearhead, το EMS θα διαθέτει ρηχό βύθισμα, στοιχείο που θα του επιτρέπει μεγαλύτερη εμβέλεια και άμεση πρόσβαση σε ρηχά λιμάνια, ενώ θα παρέχει επίσης ελικοδρόμιο, που θα φιλοξενεί στρατιωτικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αυτός ο σχεδιασμός παρέχει ένα πλήρες φάσμα ιατρικών δυνατοτήτων, όπως διαλογή, εντατική θεραπεία, τρεις χειρουργικές αίθουσες, ιατρικό εργαστήριο, ακτινολογικές δυνατότητες, τράπεζα αίματος, οδοντιατρική πτέρυγα, πτέρυγα ψυχικής υγείας, δυνατότητες Μαιευτικής/γυναικολογίας, πρωτοβάθμια περίθαλψη, ταχεία σταθεροποίηση, επακόλουθη εκκένωση πολλαπλών απωλειών και έρευνας και διάσωσης στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης στη θάλασσα.

Συνολικά, το EMS ως ιατρικό πλοίο υψηλής ταχύτητας μπορεί να παρέχει ταχεία ανταπόκριση στη θάλασσα, αλλά και κοντά στην ξηρά, για αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, μη πολεμικές επιχειρήσεις εκκένωσης και ειδικές επιχειρήσεις.

Συγκριτικά με τους προκατόχους του, τα USNS Mercy και USNS Comfort, το EMS έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται και να παρέχει φροντίδα πιο γρήγορα, πλέοντας με ταχύτητες 30+ κόμβων και με εμβέλεια 5.500 ναυτικών μιλίων (με ταχύτητα 24 κόμβους).

Διαβάστε επίσης: H γερμανική Rheinmetall προμηθεύει την Ουκρανία με υπερσύγχρονο νοσοκομείο πεδίου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This