ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Έκτακτο | Παραιτείται η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν – Την εξουσία αναλαμβάνουν οι Ταλιμπάν
Defence Redefined
Published on 15/08/2021 at 13:58

Λίγο πριν, ο εκπρόσωπος τύπου των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με το προεδρικό μέγαρο σχετικά με μια ειρηνική μεταφορά της εξουσίας. Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου για την Εθνική Συμφιλίωση Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ τις οργανώνει.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι θα παραιτηθεί εντός των επόμενων ωρών και θα παραδώσει την εξουσία σε προσωρινή Κυβέρνηση υπό τους Ταλιμπάν.

Η εξουσία θα μεταφερθεί ειρηνικά χωρίς μάχη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναφέρει πως οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, η πόλη είναι ασφαλής, ενώ οποιοσδήποτε αναταραχή προκληθεί στην πόλη θα αντιμετωπιστεί βάσει του νόμου. Μάλιστα, τονίστηκε ότι η ασφάλεια της πόλης είναι εγγυημένη και δεν θα υπάρξει επίθεση εναντίον της πόλης, καθώς έχει συμφωνηθεί πως η μετάβαση της εξουσίας θα γίνει με ειρηνικό τρόπο.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό πως ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι συναντήθηκε με πολιτικούς και τους ανέθεσε να συγκροτήσουν μια αντιπροσωπεία που θα ταξιδέψει στην Ντόχα τη Δευτέρα για να επιτευχθεί συμφωνία με τους Ταλιμπάν.

Πηγή: Al Arabiya

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Οι Ταλιμπάν Ante Portas

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This