ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Φιλιππίνες | Πέραν των ATMOS η Elbit παραδίδει αυτοκινούμενους όλμους 120 χιλ. στον Στρατό
Defence Redefined
Published on 09/01/2022 at 18:30

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems φέρεται να παρέδωσε στον Στρατό των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τοπικά μέσα, 15 διαμορφωμένα τεθωρακισμένα οχήματα M113A2 εξοπλισμένα με το σύστημα όλμων SOLTAM CARDOM 120 χιλ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης σύστημα διαχείρισης μάχης (Combat Management Systems – CMS) και τηλεχειριζόμενα οπλικά συστήματα (remote controlled weapon systems – RCWS).

Η παράδοση των συστημάτων όλμων 120 χιλ. συνέπεσε με την παράδοση των αυτοκινούμενων συστημάτων ATMOS -επίσης της Elbit- και η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Διαβάστε επίσης: Φιλιππίνες | Παραλαβή των ισραηλινών πυροβόλων ATMOS

Το σύστημα  SOLTAM CARDOM (Computerised Autonomous Recoil Rapid Deployment Outrange Mortar) 120 χιλ. έχει βεληνεκές 7.000 μέτρα και μέγιστο ρυθμό βολής 16 βλήματα ανά λεπτό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τακτικές “shoot and scoot” (η αρχή του “βάλλω και μετακινούμαι”). Το πλήρωμα αποτελείται από δύο ή τέσσερα άτομα.

Το σύστημα μάχης “Combat NG Battlefield Management System” της Elbit, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη με τον Στρατό των Φιλιππίνων, είναι ένα σύστημα διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών και πληροφοριών (command, control, communications and intelligence – C3I) που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την δυνατότητα του πυροβολικού και των μονάδων αεράμυνας. 

Μέσω του συστήματος βελτιώνεται η ταχύτητα και η ακρίβεια πλήγματος ενώ παρέχεται επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης σε δικτυοκεντρικό περιβάλλον και πραγματικό χρόνο.

Η Elbit Systems αναμένεται επίσης να μετατρέψει πέντε αυτόνομα συστήματα όλμων CARDOM 81 χιλ σε συστήματα όλμων 120 χιλ. Οι όλμοι των 81 χιλ αποτελούν μέρος του προγράμματος αναβάθμισης της ισχύς πυρός των τεθωρακισμένων M113 του Στρατού των Φιλιππίνων που περιλαμβάνει επίσης την απόκτηση 44 τηλεχειριζόμενων οπλικών συστημάτων (RCWS).

Οι όλμοι 120 χιλ καθώς και τα ATMOS, αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του Αναθεωρημένου Προγράμματος Εκσυγχρονισμού AFP (Revised AFP Modernization Program). Η άξια της διακρατικής συμφωνίας (G2G) μεταξύ των Φιλιππίνων και του Ισραήλ που αφορά τους όλμους εκτιμάται περίπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια. 

Διαβάστε επίσης: Όλμοι 120 χιλ RT61 | Οι βαρέως τύπου όλμοι της Εθνικής Φρουράς

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This