Υπουργείο Άμυνας | Συμμετοχή του Υπουργού στο “Schuman Security and Defence Forum 2024” στις Βρυξέλλες
Defence Redefined
Published on 30/05/2024 at 15:50

Ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, συμμετείχε στο “Schuman Security and Defence Forum 2024”, που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαΐου 2024 στις Βρυξέλλες.

Στο Φόρουμ, παρέστησαν, εκτός από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), εκπρόσωποι από περισσότερες από 60 χώρες – εταίρους και Οργανισμούς και δεξαμενές σκέψης (Think Tanks) και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Άμυνας, την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. Josep Borell, σημειώνοντας ότι στόχος του Φόρουμ είναι να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις κοινές προκλήσεις και να συζητηθούν τρόποι, μέσω των οποίων θα ενισχυθούν οι εταιρικές σχέσεις, προκειμένου την καλύτερη συνεργασία με στόχο τη δημιουργία και την εδραίωση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας.

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Υποστράτηγο Khaled Mugawer. 

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα διμερούς συνεργασίας και συζητήθηκαν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Έγκριση μέτρων για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των ΣΥΟΠ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας…

Pin It on Pinterest

Share This