Τσαβούσογλου | Η Τουρκία θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην κατεχόμενη Κύπρο
Defence Redefined
Published on 30/09/2022 at 08:42

Η Τουρκία επανέλαβε χθες ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων μετά την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα “θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και να τους παράσχει ό,τι χρειάζονται αναφορικά με τον οπλισμό”.

Όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η άρση του εμπάργκο αυτή ήταν ένας τρόπος να επιβραβευτεί η Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεργασία της στο ζήτημα του ξεπλύματος χρήματος.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε σε πλήθος φοιτητών στη νοτιοδυτική Τουρκία, η ελληνοκυπριακή διοίκηση φημίζεται για το ξέπλυμα χρήματος. Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της όσον αφορά την Κύπρο, καθώς και το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Türk ότι η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε ανεξήγητη την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της, όσο και για τη χρονική στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Yildirim-2022 | Άσκηση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης στην Τουρκία – Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

SCYTALYS | Ολοκλήρωση σύμβασης ύψους 49 εκατομμυρίων με τις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις – Διαλειτουργικότητα στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο επιχειρήσεων

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το πρόγραμμα SIK αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον οδικό χάρτη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας…

Pin It on Pinterest

Share This