ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 180 νεκροί ή αγνοούμενοι μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ήτα στην Κ. Αμερική – VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/11/2020 at 10:10

Ο κυκλώνας Ήτα προκάλεσε τουλάχιστον 150 νεκρούς ή αγνοούμενους στη Γουατεμάλα, στον βαρύτερο απολογισμό στην Κεντρική Αμερική, προτού πλήξει τη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου αποδυναμώθηκε σε τροπική ύφεση, για να ενισχυθεί περαιτέρω κατόπιν και να απειλήσει την Κούβα, την Τζαμάικα και τη Φλοριντα. Συνολικά, ο Ήτα προκάλεσε σχεδόν 180 νεκρούς ή αγνοούμενους και χιλιάδες πληγέντες σε έξι χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Το χωριό Κουέχα, στο βόρειο τμήμα της Γουατεμάλας, θάφτηκε σχεδόν ολόκληρο κάτω από όγκους λάσπης έπειτα από κατολίσθηση. “Υπολογίζουμε ότι μεταξύ νεκρών και αγνοουμένων οι αριθμοί, που δεν έχουν ακόμη επισημοποιηθεί, ανέρχονται σε περισσότερους ή τουλάχιστον 150 νεκρούς”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Γιαματέι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου Οι πλημμύρες και οι κομμένοι δρόμοι εμπόδιζαν τις ομάδες διάσωσης να φθάσουν στο χωριό χθες, όμως μια ομάδα του στρατού κατάφερε σήμερα να το προσεγγίσει και άρχισε να αναζητά επιζώντες στα χαλάσματα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Ήτα, που άγγιξε έδαφος την Τρίτη στη Νικαράγουα ως ισχυρός κυκλώνας κατηγορίας 4 με ανέμους στα 140 χλμ/ώρα, σταδιακά αποδυναμώθηκε περνώντας από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα. Οι κατακλυσμιαίες βροχές του έπληξαν 6 χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει την Κούβα την Κυριακή, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρατήρησης κυκλώνων NHC. Απειλεί επίσης το νοτιοανατολικό Μεξικό, την Τζαμάικα, τα νησιά Κέιμαν και το νότιο τμήμα της Φλόριντας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This