ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Τουλάχιστον 46 νεκροί σε έκρηξη βυτιοφόρου
Defence Redefined
Published on 30/04/2020 at 11:55

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι ανάμεσά τους άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε την Τρίτη 28/4 σε αγορά της Αφρίν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Υπενθυμίζεται ότι η πόλη Αφριν της βόρειας Συρίας τελεί υπό κατοχή του Τουρκικού Στρατού και Σύρων αντικαθεστωτικών μαχητών οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με το Τουρκικό κράτος.

Η ΜΚΟ, με έδρα το Λονδίνο, κάνει λόγο για τουλάχιστον 36 νεκρούς, ενώ ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για 40.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν έξι σύροι μαχητές προσκείμενοι στην Άγκυρα, αλλά και 11 παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει πιο βαρύς, καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σημείωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι επρόκειτο για επίθεση της συριακής κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τέτοιες «άνανδρες» ενέργειες, «από όποια πλευρά κι αν προέρχονται» στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία.

Η κουρδική περιοχή Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπιού, καταλήφθηκε τον Μάρτιο του 2018 από τον τουρκικό στρατό και Σύρους αντικαθεστωτικούς βοηθητικούς του που εκδίωξαν τη YPG από την περιοχή.

Οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους του κουρδικού θύλακα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους όταν έγινε η έφοδος του τουρκικού στρατού και των Σύρων αντικαθεστωτικών. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν επέστρεψαν ποτέ.

Στην περιοχή αυτή σήμερα έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες άμαχοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από περιοχές των αντικαθεστωτικών που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και σωρεία παραβιάσεων και ωμοτήτων έχουν καταγραφεί στον θύλακα, ειδικά από τους σύρους αντικαθεστωτικούς συμμάχους της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This