ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για έλεγχο διακίνησης
Defence Redefined
Published on 09/04/2020 at 18:22

Συνεχίστηκαν σήμερα οι κοινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων με στόχο τον έλεγχο στα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Σε δελτίο Τύπου των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «σήμερα αξιωματούχοι από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση στην περιοχή Δεκέλειας για να διασφαλίσουν την τήρηση των Κρατικών περιορισμών κίνησης».

Προστίθεται ότι “όπως ανέφερε ο Αντρέας Πιτσιλλίδης, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, διενεργήθηκε κοινή επιχείρηση μεταξύ της Αστυνομίας της Δημοκρατίας και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, με στόχο τον έλεγχο εντός και γύρω από περιοχές της Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας για ενίσχυση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό».

Πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση που διενεργήθηκε στην περιοχή Ακρωτηρίου στις 3 Απριλίου όπου διενεργήθηκε έλεγχος σε χίλια περίπου αυτοκίνητα, κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είχε συμμορφωθεί υπεύθυνα με το Νόμο. Ωστόσο υπήρχε ένας μικρός αριθμός ατόμων, που επέλεξε να αγνοήσει και να παραβιάσει το Νόμο» είπε και σημείωσε πως «κάθε παράνομη διαδρομή  θέτει σε κίνδυνο ζωές».

 Είπε ακόμα ότι «αυτοί που επιλέγουν να αγνοούν τα μέτρα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Αστυνομία της Κύπρου και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέθοδο για τον εντοπισμό και δίωξη των παραβατών. Αυτό θα περιλαμβάνει τη χρήση συστημάτων Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων (ANPR), για τον εντοπισμό οχημάτων που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για παραβίαση των ισχυουσών Νομοθεσιών».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη «τις επόμενες εβδομάδες, προγραμματίζονται περισσότερες κοινές επιχειρήσεις μεταξύ της Αστυνομίας της Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων. Το μήνυμα του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη και του Αρχηγού της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Chris Eyre είναι σαφές, ότι δηλαδή “χρειαζόμαστε την πλήρη συνεργασία του κοινού, το οποίο πρέπει να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς, να περιορίσει τις κινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες, να μένει στο σπίτι ασφαλή, προκειμένου μαζί να ξεπεράσουμε και να νικήσουμε τον κορωνοϊό”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This