ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών σε τουρκική πόλη – Πάνω από 20 νεκροί – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 05/10/2020 at 11:23

Πάνω από 20 Σομαλοί και Λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή σε συγκρούσεις, σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη δυτική πόλη της Τουρκίας, την Ισπάρτα.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, το περιστατικό ακολούθησε των αυξανόμενων εντάσεων  μεταξύ Σομαλών και Λιβύων στρατιωτών που εκπαιδεύονται στην Τουρκία και είναι η πρώτη θανατηφόρα σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών από τότε που η Τουρκία άρχισε να προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε Λίβυους και Σομαλούς.

Οι μάχες ξέσπασαν στους στρατώνες του Temaş στην Ισπαρτά, όταν ένας Λίβυος στρατιώτης φέρεται να μαχαίρωσε έναν Σομαλό συνάδελφο του. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 300-400 στρατιώτες συμμετείχαν στη θανατηφόρα αψιμαχία καθώς οι δύο πλευρές αντάλλαζαν χτυπήματα χρησιμοποιώντας σίδερα, μαχαίρια και άλλους τύπους αυτοσχέδιων όπλων. 

Σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών τοπικών ΜΜΕ, αρκετοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί στο κεντρικό νοσοκομείο της Ισπάρτας αμέσως μετά τη συμπλοκή. Λέγεται ότι περισσότεροι από 20 στρατιώτες υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης στους στρατώνες Temaş την Κυριακή, ένας Τούρκος Συνταγματάρχης δέχθηκε επίθεση, όταν προσπάθησε να εμποδίσει τις δύο πλευρές και να σταματήσει τις συγκρούσεις. 

Μέχρι στιγμής, οι Τούρκοι αξιωματούχοι, δεν έχουν ακόμη ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη θανατηφόρα σύγκρουση.  Σημειώνεται ότι, η Τουρκία εδώ και αρκετό καιρό, εκπαιδεύει ξένα στρατεύματα, κυρίως Σομαλούς, Σύρους και Λίβυους.

Διαβάστε επίσης: Συρία-Άσαντ | Οι ρωσικές βάσεις στη χώρα συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας στην περιοχή

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This