Στέφθηκε με επιτυχία η ημερίδα συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού έργου HERMES και του Κυπριακού Αμυντικού Οικοσυστήματος
Defence Redefined
Published on 25/06/2024 at 15:02

Στις 18 Ιουνίου, στέφθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, η ημερίδα συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού έργου HERMES και του Κυπριακού Αμυντικού Οικοσυστήματος.

Το έργο HERMES, χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αμυντικής Βιομηχανικής Ανάπτυξης (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP) και συντονίστρια του έργου είναι η Κυπριακή εταιρεία eBOS Technologies Ltd, καινοτόμος στον τομέα της έρευνας και πρωτοπόρος σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά, που κυπριακή εταιρεία, συντονίζει Ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα, σε την υποστήριξη από το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου.

Στόχος μέσα από την διοργάνωση της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του εν λόγω έργου καθώς και του ευρύτερου Κυπριακού Αμυντικού Οικοσυστήματος, στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας.

κ. Χρίστος Σκουφής – Deputy Head of R&D Projects, eBOS Technologies

Ο επικεφαλής του έργου κ. Χρήστος Σκουφής,  αναπληρωτής Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Έργων eBOS Technologies, ήταν και ο συντονιστής της ημερίδας στην οποία παρουσιάστηκε το έργο HERMES, οι καινοτομίες που στοχεύει να επιφέρει στον τομέα της άμυνας, καθώς και τα κύρια επιτεύγματά του έργου μέχρι σήμερα. Παρουσιάστηκαν επίσης οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία του έργου, συγκεκριμένα η ΙΤΤΙ με έδρα την Πολωνία, η Invisible Things Lab με έδρα τη Γερμανία και η TALGEN Cybersecurity με έδρα την Εσθονία καθώς και ο ρόλος τους στο έργο.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν επιπρόσθετα έργα που σχετίζονται με την άμυνα, τα οποία χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του EDIDP και των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (European Defence Fund – EDF) καθώς και κυπριακές εταιρείες (SignalGeneriX, CyRIC, Sidroco, Additess, Ianus Technologies, Ecliptic, Encorp και S.Houtris) οι οποίες συμμετέχουν σε αυτά τα έργα ή δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. 

κ. Φρύνη Λαζάρου – eBOS Technologies R&D Project Manager

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, των Συνδέσμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού, της Αστυνομίας Κύπρου και του Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (Cyprus Association of Research and Innovation Enterprises – CARIE). Επίτιμος προσκεκλημένος στην ημερίδα ήταν ο κ. Δημήτρης Σκουρίδης, Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Κύπρο.

κ. Δημήτρης Σκουρίδης, Cyprus’s Chief Scientist for Research, Innovation, and Technology (δεύτερος από δεξιά) και άλλοι επίσημοι.

“Η συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αμυντική τεχνολογία και την καινοτομία, δημιουργώντας μια νέα προοπτική για πιθανές συνεργασίες στον τομέα της άμυνας”. 

κ. Χρήστος Σκουφής, Αναπληρωτής Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Έργων eBOS Technologies

Σχετικά με το Έργο HERMES

Το έργο HERMES στοχεύει στον πλήρη σχεδιασμό της πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων με ονομασία “HERMES Data eXchange Platform” (DXP). Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί ως θεμέλιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τον αυτοματισμό στην κυβερνοασφάλεια και την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων σε αυτόνομα στρατιωτικά συστήματα. 

Η πλατφόρμα HERMES DXP εστιάζει στην προστασία μελλοντικών συστημάτων ασφάλειας και άμυνας και αποτελεί τεχνολογική καινοτομία, όχι μόνο για τα δεδομένα της Κύπρου, αλλά και για το ευρύτερο, ευρωπαϊκό, αμυντικό περιβάλλον.

Η συνολική διάρκεια ανάπτυξης του προγράμματος ήταν 33 μήνες με συνολικό επιχορηγούμενο κόστος τα 2,499,780.00 ευρώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καινοτομίες που στοχεύει να επιφέρει στον τομέα της άμυνας το έργο HERMES επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου

Διαβάστε επίσης: HERMES | Ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέων στρατιωτικών τεχνολογιών με συμμετοχή της κυπριακής Ebos Technologies LTD

Σχετικά με την eBOS

Aπό το 2003 η eBOS παρέχει λογισμικές λύσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. Βασικό προϊόν της είναι η σουίτα WiseBOS, κτισμένη σε τεχνολογίες αιχμής, που προσφέρει λύσεις για AML και GRC ειδικά σχεδιασμένες να προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Παράλληλα, κατατάσσεται ως η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο και ανάµεσα στις 10 κορυφαίες µικροµεσαίες επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συµµετοχή και απορρόφηση κονδυλίων από την ΕΕ σε έργα έρευνας, ανάπτυξης σε καινοτομίας.

Με ένα εκτεταμένο Δίκτυο Συνεργατών, η εταιρεία έχει παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, όπως και γραφεία σε Κύπρο, Ντουμπάι και Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης: Ημερίδα συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού έργου HERMES και του Κυπριακού Αμυντικού Οικοσυστήματος

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This