Στέιτ Ντιπάρτμεντ | “Πράσινο φως” στην πώληση πακέτου ασφαλείας για τα τουρκικά F-16
Defence Redefined
Published on 18/04/2023 at 09:43

Στην επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου για την έγκριση της πώλησης εξαρτημάτων στην Τουρκία, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πτήσεων των μαχητικών F-16, προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ειδοποίηση αφορά ένα προγενέστερο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού (αξίας 260 εκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο δεν σχετίζεται καθόλου με το αίτημα της αναβάθμισης των κιτ εκσυγχρονισμού και της αγοράς νέων μαχητικών (αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων). 

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να προχωρήσει στην πώληση ενός μικρού “πακέτου εκσυγχρονισμού” για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που διαθέτει η Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι επικεφαλής των αρμόδιων Επιτροπών του Κογκρέσου έχουν ήδη δώσει ανεπισήμως την έγκρισή τους για την πώληση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Σχετικά με το δεύτερο αίτημα, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιλέξει να μην στείλει την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις έντονες ενστάσεις που έχουν διατυπώσει κορυφαίοι Αμερικανοί νομοθέτες.

Τέλος, η ειδοποίηση που στάλθηκε στο Κογκρέσο αφορά ραντάρ και αναβαθμίσεις λογισμικού των ηλεκτρονικών συστημάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πτήσεων (OFP) με την δυνατότητα Automatic Ground Collision Avoidance System (AGCAS).

Διαβάστε επίσης: Η Wagner σε επαφή με την Τουρκία για εξοπλισμούς – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα του Πενταγώνου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This