Ρωσία – Κίνα | Ολοκληρώθηκαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ειρηνικό Ωκεανό
Defence Redefined
Published on 20/08/2023 at 15:07

Η Ρωσία και η Κίνα ολοκλήρωσαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τα ναυτικά γυμνάσια, τα οποία διήρκεσαν περισσότερο από τρεις εβδομάδες, περιελάμβαναν τουλάχιστον 50 ασκήσεις διάσωσης, καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικών πληγμάτων, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο τον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι τα ρωσικά πλοία διαπλέουν τώρα την Ανατολική Σινική Θάλασσα καθ΄οδόν προς το κινεζικό λιμάνι Κινγκντάο.

Η Μόσχα και το Πεκίνο είχαν ενισχύσει τις στρατιωτικές σχέσεις τους στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας. Η συνεργασία τους δεν έχει μειωθεί μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο του 2022.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, ο Γου Τσιάν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως οι δύο χώρες διεξήγαγαν πρόσφατα γυμνάσια στα δυτικά και τα βόρεια ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η επιχείρηση αυτή δεν έχει στόχο κανένα τρίτο μέρος και δεν έχει καμιά σχέση με την τρέχουσα κατάσταση σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, είχε υπογραμμίσει.

Ο κινέζος υπουργός Άμυνας Λι Σανγκφού βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία για να συμμετάσχει στην 11η Διάσκεψη της Μόσχας για τη διεθνή ασφάλεια, η οποία οργανώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν εδώ και χρόνια πολυάριθμα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Πτώση μαχητικού Su-30 στο Καλίνινγκραντ – Έχασαν την ζωή τους οι δύο πιλότοι

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This