Ρουμανία | Η Lockheed Martin και η Aerostar ανοίγουν κέντρο συντήρησης για HIMARS
Defence Redefined
Published on 05/06/2024 at 17:00

Η Lockheed Martin και η ρουμανική εταιρεία Aerostar εγκαινίασαν το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο συντήρησης του συστήματος πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (High Mobility Artillery Rocket System – HIMARS) στην Ευρώπη στην ανατολική πόλη Μπακάου της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κέντρο συντήρησης θα αυξήσει την ετοιμότητα και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS που χρησιμοποιούνται από τις χερσαίες δυνάμεις της Ρουμανίας και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ενώ θα διευκολύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα.

Το HIMARS τα οποία έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό από την επιτυχή χρησιμοποίηση τους στην Ουκρανία είναι ένας φορητός εκτοξευτής πυρών μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακριβείας, που δύναται να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς τύπους πυρομαχικών, ενώ μεταφέρεται με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Lockheed Martin.

Διαβάστε επίσης: HIMARS | Οι πολλαπλοί εκτοξευτές που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία – VIDEO

Το άνοιγμα του κέντρου συντήρησης HIMARS στο Μπακάου ακολουθεί τα εγκαίνια από τη Lockheed και την Aerostar ενός κέντρου συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης ελικοπτέρων Black Hawk στην ίδια πόλη στις αρχές του έτους.

Σχετικά με την Aerostar, αυτή η εταιρεία ειδικεύεται στην επισκευή και αναβάθμιση στρατιωτικών αεροσκαφών, στην παραγωγή ελαφρών αεροσκαφών, υδραυλικού εξοπλισμού για αεροσκάφη και κινητήρες εμβόλων, καθώς και ηλεκτρονικών και άλλου εξειδικευμένου εξοπλισμού. 

Τον Αύγουστο του 2020, η Aerostar ορίστηκε επίσης ως πάροχος υπηρεσιών συντήρησης για τα ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Διαβάστε επίσης: Patria – Lockheed Martin | Μνημόνιο Συμφωνίας για την παραγωγή και παράδοση θυρών προσγείωσης F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This